De ce să presari sare în tigaie înainte de a prăji ceva. Trucul bucătarilor din marile restaurante

de: Ioana Bucur
21 05. 2023

Fără îndoială, acest truc va schimba modul în care gătești. Află, din rândurile de mai jos, de ce ar trebui să presari sare în tigaie înainte de a prăji ceva, fie că este vorba despre carne, ouă, legume etc. Cum procedează bucătarii din marile restaurante.

Află de ce ar trebui să presari sare în tigaie înainte de a prăji ceva

Pe lângă faptul că este unul dintre ingredientele de bază în bucătărie, fiind aproape nelipsită din mai toate rețetele preferate ale românilor, sarea are și alte mari avantaje.

Știm prea bine că orice sesiune de gătit se încheie cu un proces deloc plăcut: spălatul vaselor, în special a tigăilor în care s-a preparat mâncarea. Dacă vrei să îți faci munca mai ușoară, sarea este un aliat nebănuit – poate preveni stropirea uleiului peste tot și ajută și la înmuierea suprafeței de gătit.

În plus, dacă presari sare în tigaie înainte de a prăji ceva, vei crește antiaderența vasului, ceea ce înseamnă că nu va trebui să o înlocuiești prea repede.

Te-ar putea interesa și: Greşeala pe care gospodinele o fac când pun sare în mâncare. Detaliul ignorat complet, aşa strici preparatele

Ce spun bucătarii din marile restaurante

Mai mult, bucătarii din marile restaurante susțin că acest truc este util nu doar pentru prelungirea vieții tigăilor, dar și îmbunătățește aroma alimentelor.

Sarea culinară este un compus relativ stabil, așa că încălzirea acesteia pe aragaz nu îi va schimba compoziția chimică reală. Dar atunci când este încălzită într-un vas, cum ar fi o tigaie din fontă sau un wok din oțel carbon, sarea capătă o nuanță maro închis și dă acea aromă de afumat ingredientelor puse pe foc.

Tigăile sunt nelipsite din bucătăriile oamenilor. Specialiștii din domeniu recomandă înlocuirea lor o dată la doi ani sau chiar mai repede, dacă observăm pe suprafața lor zgârieturi. Din cauza acestora, mâncarea se va lipi foarte ușor de pereții vasului.

Te-ar putea interesa și: Nu mai găti omleta în tigaie, nu iese la fel de bună! Aşa fac bucătarii din cele mai cunoscute restaurante