De ce să plantezi usturoi în luna noiembrie. Așa te vei bucura de recoltă mai mare
Dacă îți place să cultivi usturoi și să consumi această legumă în formă proaspătă, nu te lăsa descurajată de temperaturile scăzute și fenomene meteo nefavorabile. Poți să te bucuri de usturoi chiar și în sezonul de toamnă. Mai mult decât atât, este chiar recomandat să-l pui în pământ în luna noiembrie.
Soiurile principale de usturoi dintre care să alegi
Usturoiul este ușor de cultivat în grădină, dar și în locuința ta. Nu necesită foarte multă întreținere și nici enorm de mult spațiu pentru a crește corespunzător. Îl poți planta chiar și într-un ghiveci și să-l ții în sezonul de toamnă în casă. Este chiar recomandat să pui în pământ usturoi în luna noiembrie. Iată de ce!
Leguma în cauză se împarte, în principiu, în două soiuri principale: unul care prezintă gâtul legumei dur și altul care prezintă gâtul legumei moale. Cele din prima categorie au tulpină comestibilă. Cele din urmă nu produc tulpină, însă bulbii lor pot să reziste mai mult timp fără să se strice.
De ce să pui usturoi în pământ în noiembrie
În luna noiembrie, poți planta ambele soiuri de usturoi în pământ. Poți să cumperi semințele de la un magazin specializat pe această zonă. Specialiștii în grădinărit recomandă așezarea usturoiului pe un pervaz însorit în locuință, pentru ca tulpina sa delicată să nu fie afectată de factori externi.
Este recomandat să pui în pământ usturoi (sămânță de la magazin sau din grădină) la finalul sezonului de toamnă, chiar dacă va trebui să-l cultivi la interior. Cei mai experimentați grădinari spun că, dacă vei proceda așa, te vei bucura de o recoltă mai mare. Bulbii legumei vor fi grași și suculenți.
Soiurile principale de usturoi dintre care să alegi
Nu este deloc dificil să pui usturoiul în ghiveci, în noiembrie. Alege un ghiveci sau un recipient care să prezinte un diametru și o adâncime de cel puțin 20 de centimetri, pentru ca rădăcinile să poată crește nestingherite. Apoi, poți să te ocupi de sol și compost.
Umple recipientul cu sol cu compost multifuncțional și încorporează și un îngrășământ special pentru usturoi în compoziția acestuia. Plantează sămânța de usturoi la o adâncime de 2,5 cm. Dacă ghiveciul este de dimensiune mai mare sau prezintă formă lungă, ai grijă să lași distanță între sămânță de 10 cm.
Udă solul o dată pe săptămână sau mai des, dacă ești de părere că este necesar să o faci (în cazul în care solul este uscat). Te vei bucura, în doar câteva săptămâni, de fire și bulbi de usturoi impecabili.