De ce să nu ții niciodată vinetele la frigider. Greșeala pe care o fac mulți români

de: Ana Chivu
15 08. 2022

Majoritatea oamenilor adoră să consume vinete în special vara. Mulți români le preferă mai ales în salatele simple cu maioneză sau ceapă, dar și în diverse preparate la grătar cu roșii, brânzeturi fine, busuioc proaspăt și ulei de măsline de calitate. Desigur că poți să le gătești în fel și fel de moduri, dar primul pas este să ai grijă de ele așa cum trebuie pentru ca rețeta ta să fie una gustoasă. Care este motivul pentru care nu este bine să depozitezi vinetele în frigider?

Nu lăsa vinetele la frigider: de ce nu e bine să faci asta?

Vinetele sunt consumate des de români, iar de cele mai multe ori mulți le adoră în celebra zacuscă sau tocană de legume. Ambele sunt puse la borcane, iar în sezonul rece sunt o reală plăcere pe platourile tradiționale. De asemenea, vinetele se află și în rețete simple și ușoare de vară.

Poți să le mănânci cu maioneză sau ceapă într-o salată răcoritoare pe care să o lași la frigider și câteva zile. Mai mult decât atât, poți să pui la grătar sau la tigaie câteva felii de vinete pe care să le servești cu brânzeturi de calitate, ulei de măsline, busuioc proaspăt și roșii direct din grădină.

Cu siguranță o să îți potolești foamea la prânz și o să te bucuri de calitatea ingredientelor la maximum. Chef Joseph Hadad vine acum cu sfaturi despre cum trebuie păstrate vinetele. Acesta este un pas foarte important. Până ca ele să fie pregătite ca la carte, este necesar să fie depozitate bine. Nu le lăsa la frigider mai mult de două zile pentru că miezul lor va avea de suferit, ci pune-le la răcoare în cămara ta.

,,Țineți-le departe de frigider pentru a preveni deteriorarea lor”

,,Vara este o desfătare pentru iubitorii de vinete. Munți din acestea se înalță pe tarabele din piețe, iar prețurile sunt foarte accesibile. Ca să nu mai spun că fiind sezonul lor aici, vă puteți bucura de legume locale, nu aduse de peste mări și țări. Vinetele se păstrează cel mai bine la temperatura camerei, fiind foarte sensibile la frig.

Așa că țineți-le departe de frigider pentru a preveni deteriorarea lor din cauza temperaturilor scăzute de acolo. Adică pur și simplu, ajung să sufere de degerături, coaja să se deschidă la culoare, iar miezul să devină maro. O cămară, un dulap sau poate chiar o pivniță, pentru cei care se bucură de așa ceva, sunt locurile ideale”, scrie Chef Joseph Hadad pe blogul personal.