De ce să nu te speli pe dinți imediat după micul dejun. Greșeala pe care o fac mulți oameni

De ce să nu te speli pe dinți imediat după micul dejun. Greșeala pe care o fac mulți oameni
Motivul pentru care nu trebuie să te speli pe dinți după micul dejun.

Igiena orală este extrem de importantă, dar mulți români fac greșeli uriașe când vine vorba de curățarea dinților. Majoritatea oamenilor abia așteaptă să se spele pe dinți imediat după micul dejun, dar acest lucru nu este indicat de către specialiști. Care este motivul pentru care nu trebuie să faci asta! Periajul într-un moment nepotrivit ar putea să îți saboteze eforturile pentru menținerea unei danturi sănătoase.

Sfaturi pentru dantură: nu trebuie să te speli pe dinți după micul dejun

Periajul dinților este unul din cei mai importanți pași din rutina de igienă orală. Deși unii oameni ar crede că fac această activitate bine, nu este deloc așa. Dacă te speli pe dinți la momentul nepotrivit riști să îți sabotezi eforturile de a-ți menține dantura sănătoasă și frumoasă.

Mulți sunt tentați să își curețe dinții și să își împrospăteze respirația la scurt timp după ce au servit micul dejun. Află că mai multe alimente pe care le poți consuma la prima masă a zilei ar putea să înmoaie smalțul, astfel deteriorându-l neintenționat. Unii preferă să se spele chiar după ce se dau jos din pat, înainte de micul dejun, iar alții după ce iau masa.

Periajul dinților după ce mănânci ajută la combaterea bacteriilor și îți protejează smalțul de deteriorare, dar în unele cazuri poate să funcționeze invers. De exemplu, sucul de portocale, grapefruit sau apa cu lămâie pot înmuia smalțul dinților temporar, iar periajul slăbește smalțul după o astfel de masă. Este recomandat să aștepți 30 de minute între masă și spălatul pe dinți pentru a evita acest scenariu.

Ai avut o durere bruscă și ascuțită?

De asemenea, periajul danturii atunci poate afecta culoarea dinților tăi. Smalțul protejează dinții și poate fi deteriorat în unele cazuri. Când acesta nu este puternic, îți afectează dinții în multe feluri și îi poate face mai vulnerabili, astfel încurajând apariția petelor.

Dacă ai simțit vreodată o durere bruscă și puțin ascuțită când consumi ceva rece, află că ar putea să însemne că dinții tăi sunt prea sensibili. Sensibilitatea poate apărea din diverse motive, iar unul din ele este smalțul dentar slab. Periajul dinților înainte de a mânca poate crește producția de salivă.

Spălatul pe dinți după ce te trezești te ajută să te simți mai curat și cu o respirație proaspătă, dar și să îți pornească producția de salivă. Poate puțini știu, dar saliva conține agenți antimicrobieni, ajută descompunerea alimentelor mai ușor și ucide în mod natural bacteriile dăunătoare care sunt responsabile de cariile dentare.