De ce să nu tai avocado cu un cuțit metalic. Greșeala pe care o fac mulți români

De ce să nu tai avocado cu un cuțit metalic. Greșeala pe care o fac mulți români
De ce nu e bine să tai avocado cu un cuțit metalic?

Avocado este un arbore originar din Mexic și Guatemala. Acesta este clasificat cu floarea din familia Lauracee împreună cu scorțișoara și dafinul. Românii au fost inițial reticenți în consumul fructului, dar acum a devenit o obișnuință în rândul multora care îl consumă la micul dejun, la un prânz mai ușor sau chiar în câteva băuturi ori preparate dulci. Cum trebuie curățat cu grijă și de ce nu este bine să îl tai cu un cuțit de metal? Toată lumea care adoră să mănânce avocado trebuie să știe asta.

Nu trebuie să mai tai avocado cu un cuțit metalic: mulți români fac asta

Avocado este un arbore originar din America Centrală și este clasificat împreună cu scorțișoara și dafinul. Fructul și arborele sunt comestibile, iar din fruct se face de cele mai multe ori o pastă sau se consumă felii.

Românii au fost reticenți inițial atunci când a apărut și pe piața noastră, dar iată că acum majoritatea oamenilor îl mănâncă fără griji dimineața, la prânz sau în unele gustări ori băuturi sau dulciuri sub formă de spumă.

Mai mult decât atât, unii bucătari au fost atât de inventivi încât au adus în prim-plan chiar o maioneză sănătoasă de avocado. Ea se face cu puțină brânză slabă de vaci și fără pic de ulei.

Cu siguranță toată lumea se gândește în timpul preparării rețetelor preferate să folosească instrumentele potrivite pentru un gust mai bun al preparatelor lor.

Sfaturi utile

Unii cunosc faptul că atunci când tai un avocado procesul de oxidare începe foarte rapid, iar pulpa lui se face în doar câteva minute maro. Acesta are o enzimă care provoacă schimbarea culorii după ce este în contact cu oxigenul. Cei care cumpără de obicei fructul acesta știu că numărul mare de pete arată că este copt.

Bucătarul Nick Stellino susține că el nu trebuie tăiat cu un cuțit metalic pentru că metalele activează enzimele din avocado care fac pulpa să își schimbe culoarea. Celebrul chef recomandă să optezi pentru cuțite ceramice atunci când faci acest pas.

„Se întâmplă foarte des pentru că majoritatea persoanelor se grăbesc, dar nu este bine să arunci sâmburele când tai un avocado. În general se folosește o linguriță pentru a-l da deoparte, expunând și mai mult din miezul proaspăt la lama cuțitului. Dacă procedezi astfel ritmul oxidării va crește și vei avea mai puțin miez de utilizat la final.

Mai bine folosește cuțitul pentru a prinde sâmburele de sus și a-l ridica fără să atingi miezul. Contează și cât de bine ascuțit este cuțitul pe care îl folosești. Cu cât poți tăia cu o precizie mai mare, cu atât vei evita irosirea miezului, vei păstra o parte mai mare din avocado intactă și vei încetini procesul de oxidare”, a mai spus specialistul.