De ce să nu plantezi un nuc în curtea ta. Detaliul pe care aproape nimeni nu îl știe

de: Bișinicu Andreea
31 03. 2023

Pasionații de grădinărit sunt mereu la curent cu cele mai noi sfaturi, metode și trucuri împărtășite de internauți, pentru a-și îngriji plantele cu simț de răspundere. Motivul pentru care nu este recomandat să plantezi nuc la tine în curte.

Ce s-ar putea întâmpla, dacă plantezi un nuc la tine în grădină

Românii au fost dintotdeauna extrem de superstițioși, respectând cu sfințenie tradițiile și obiceiurile din folclor. Una dintre cele mai înspăimântătoare superstiții este legată de plantarea unui nuc în curte.

În unele zone din mediul rural, oamenii obișnuiesc să planteze un nuc în curte atunci când vor  să marcheze un eveniment extrem de important din viaţa lor, precum nunta sau venirea pe lume a unui copil.

Pe de altă parte, conform legendelor, nucul ar aduce ghinion și necaz în căminul persoanei care l-a plantat la el în ogradă. Mai exact, atunci când trunchiul pomului ar ajunge să aibă grosimea gâtului celui care l-a plantat, persoana respectivă ar înceta din viață.

De asemenea, se spune că oamenii care au nuc în curte şi stau multă vreme la umbra lui pot muri prematur. De Rusalii, femeile de la ţară duc la biserică frunze de nuc, pe care le pun la streaşina caselor, pentru ca nucul să le ferească familia de necazuri.

Superstițiile au existat dintotdeauna și se transmit din bătrâni. Așadar, nu există un motiv real pentru care nu ar trebui să ne plantăm în curte un nuc, mai ales că, pe timp de vară, umbra sa ne oferă răcoare și ne ferește de razele violente ale soarelui.

Citește și De ce să nu plantezi brazi în curte. Detaliul de care sigur nu aveai habar

De ce nu e bine să plantezi brazi

Datorită faptului că sunt veșnic verzi, brazii sunt extrem de populari și apreciați în special în perioada Crăciunului.

Cu toate acestea, experșii în arta Feng Shui recomandă să nu plantezi molizii în propria curte, deoarece acest lucru ți-ar putea aduce nenoroc.

Conform tradițiilor din Moldova, nu ar fi indicat să plantezi un brad în curte, deoarece acest lucru ar putea atrage energiile negative și paguba în viața ta.

Mai mult de atât, unii dintre cei mai fanatici superstițioși din estul țării, precum și cei din Muntenia sunt de părere că dacă plantezi un brad la tine în curte riști sănătatea unui membru al familiei.

Citește și Planta de grădină pe care trebuie să o pui în februarie în pământ. Aşa te vei bucura de ea până la toamnă