26 iun. 2022 | 12:29

De ce să nu mănânci niciodată din caserolele de plastic. E mare pericol pentru sănătatea ta

Sănătate
De ce să nu mănânci niciodată din caserolele de plastic. E mare pericol pentru sănătatea ta
Pericolele la care te expui cand mananci din caserole de plastic

Toată lumea are în bucătărie caserole de plastic, practice și eficiente pentru depozitarea mâncării. Ceea ce mulți nu știu este că ascund toxine înfricoșătoare. Chiar dacă ai o dietă sănătoasă și naturală, este posibil să te otrăvești cu substanțe chimice. Iată tot ce trebuie să știi despre aceste recipiente. Semnalul de alarmă tras de specialiști.

Nu mai mânca din caserolele de plastic

Mănânci fructe și legume zilnic, bei multă apă și limitezi sucurile sau junk food. Faci orice pentru a avea o sănătate de fier, gătești chiar în avans mai multe feluri de mâncare, pe care le depozitezi în caserole de plastic. Total greșit, avertizează experții. Recipientele alese sunt la fel de vitale pentru bunăstarea ta, ca și dieta.

Multe dintre oalele de gătit și recipientele de depozitare sunt presărate cu toxine care îți pot compromite sănătatea. Substanțele chimice găsite în vase obișnuite, cum ar fi caserolele, sunt legate de infertilitate, creștere în greutate și boli neurodegenerative precum Parkinson. Acestea fiind spuse, este în interesul tău să faci un inventar serios al vaselor tale de gătit.

Avertismentul specialiștilor despre pericolele care se ascund în ele

Există câțiva pași simpli pentru a crea o bucătărie mai sigură și mai puțin toxică. Mai întâi, află ce pericole se ascund în dulapuri. Apoi aruncă toate acele vase de gătit de clasa a doua la coșul de gunoi și înlocuiește-le cu alternative mai sigure. Banalele caserole de plastic sunt un real pericol pentru sănătatea ta, dezvăluie specialiștii.  Iată care este motivul.

Conțin o substanță periculoasă

Probabil că ai auzit despre bisfenol A, o substanță periculoasă care imită hormonii, găsită, de regulă, în sticlele de apă și sifon. Și mai trist este că toxina, care a fost legată de cancer, probleme cardiace și chiar infertilitate, nu se află doar în sticlele de plastic. Vasele de gătit, pungile de depozitare, filtrele de apă și recipientele de depozitare pentru alimente sunt, de asemenea, fabricate din plastic cu bisfenol. Partea cea mai rea? Când sunt încălzite, efectele toxice ale substanței chimice devin și mai periculoase. Acest lucru este valabil mai ales atunci când gătești mâncăruri acide, grase și sărate.

Dacă nu te-ai convins încă de faptul că viața nu este atât de faină cu plasticul, ia în considerare asta: Un studiu de la Universitatea Harvard a descoperit o legătură între consumul de bisfenol A și obezitate, chiar și pentru persoanele care ingerează doar o cantitate mică. Da, ai citit bine: depozitarea alimentelor în caserole de plastic ar putea anula toate câștigurile de pierdere în greutate.

Alternative sigure: sticlă și carton

Data viitoare când vrei să depozitezi mâncarea, pune-o în recipiente din sticlă sau carton. Ia exemplul restaurantelor care folosesc carton biodegradabil în loc de plastic chimic, mai ales când comanzi preparate fierbinți precum paste și supă.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un plan
Capital.ro
Schimbare importantă pe piaţa muncii: Categoriile de activităţi care nu necesită contract | Anunţul Ministerului Muncii
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Armata OBLIGATORIE în România? ANUNȚUL lui Iohannis! AVERTISMENT cutremurător privind RĂZBOIUL în Europa
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro