De ce să nu mănânci niciodată din caserolele de plastic. E mare pericol pentru sănătatea ta
Toată lumea are în bucătărie caserole de plastic, practice și eficiente pentru depozitarea mâncării. Ceea ce mulți nu știu este că ascund toxine înfricoșătoare. Chiar dacă ai o dietă sănătoasă și naturală, este posibil să te otrăvești cu substanțe chimice. Iată tot ce trebuie să știi despre aceste recipiente. Semnalul de alarmă tras de specialiști.
Nu mai mânca din caserolele de plastic
Mănânci fructe și legume zilnic, bei multă apă și limitezi sucurile sau junk food. Faci orice pentru a avea o sănătate de fier, gătești chiar în avans mai multe feluri de mâncare, pe care le depozitezi în caserole de plastic. Total greșit, avertizează experții. Recipientele alese sunt la fel de vitale pentru bunăstarea ta, ca și dieta.
Multe dintre oalele de gătit și recipientele de depozitare sunt presărate cu toxine care îți pot compromite sănătatea. Substanțele chimice găsite în vase obișnuite, cum ar fi caserolele, sunt legate de infertilitate, creștere în greutate și boli neurodegenerative precum Parkinson. Acestea fiind spuse, este în interesul tău să faci un inventar serios al vaselor tale de gătit.
Avertismentul specialiștilor despre pericolele care se ascund în ele
Există câțiva pași simpli pentru a crea o bucătărie mai sigură și mai puțin toxică. Mai întâi, află ce pericole se ascund în dulapuri. Apoi aruncă toate acele vase de gătit de clasa a doua la coșul de gunoi și înlocuiește-le cu alternative mai sigure. Banalele caserole de plastic sunt un real pericol pentru sănătatea ta, dezvăluie specialiștii. Iată care este motivul.
Conțin o substanță periculoasă
Probabil că ai auzit despre bisfenol A, o substanță periculoasă care imită hormonii, găsită, de regulă, în sticlele de apă și sifon. Și mai trist este că toxina, care a fost legată de cancer, probleme cardiace și chiar infertilitate, nu se află doar în sticlele de plastic. Vasele de gătit, pungile de depozitare, filtrele de apă și recipientele de depozitare pentru alimente sunt, de asemenea, fabricate din plastic cu bisfenol. Partea cea mai rea? Când sunt încălzite, efectele toxice ale substanței chimice devin și mai periculoase. Acest lucru este valabil mai ales atunci când gătești mâncăruri acide, grase și sărate.
Dacă nu te-ai convins încă de faptul că viața nu este atât de faină cu plasticul, ia în considerare asta: Un studiu de la Universitatea Harvard a descoperit o legătură între consumul de bisfenol A și obezitate, chiar și pentru persoanele care ingerează doar o cantitate mică. Da, ai citit bine: depozitarea alimentelor în caserole de plastic ar putea anula toate câștigurile de pierdere în greutate.
Alternative sigure: sticlă și carton
Data viitoare când vrei să depozitezi mâncarea, pune-o în recipiente din sticlă sau carton. Ia exemplul restaurantelor care folosesc carton biodegradabil în loc de plastic chimic, mai ales când comanzi preparate fierbinți precum paste și supă.