De ce să nu mai ții florile lângă fructe. Greșeala pe care o fac mulți români

De ce să nu mai ții florile lângă fructe. Greșeala pe care o fac mulți români
Nu mai tine florile langa fructe

Dacă ești în căutarea unei modalități miraculoase prin care florile tale să rămână proaspete mai multe zile, încearcă unul dintre aceste sfaturi pe bază de ingrediente pe care le ai deja în bucătărie. Pot fi soluția perfectă pentru problemele tale. Înainte de a-ți dezvălui trucurile, știai că nu trebuie să ții niciodată vaza cu flori lângă fructe? Citește în continuare, ca să afli motivul.

Trucuri pentru flori proaspete mai mult timp

Pe cât de mare este bucuria atunci când vii acasă cu flori proaspete și parfumate, pe atât de tristă este realitatea că se ofilesc de pe o zi pe alta. Pentru a amâna puțin momentul în care încep să le cadă petalele, încearcă aceste trucuri de îngrijire pentru florile ținute în vază. Ne vei mulțumi. Unul dintre marile secrete ale trandafirilor sau freziilor frumos înflorite este să le ții cât mai departe de fructe.

Femeilor le place să păstreze florile în vază cât mai mult timp posibil. Pentru ca buchetul să nu se ofilească, ține cont de aceste sfaturi. Amestecă două linguri de oțet de mere și două linguri de zahăr cu apa din vază înainte de a adăuga florile. Asigură-te că schimbi apa (cu mai mult oțet și zahăr, desigur) la fiecare câteva zile, pentru a le prelungi durata de viață.

Ții trandafirii în vază? Sfaturi de care să ții cont pe viitor

Secretul pentru ca florile tăiate să arate bine cât mai mult timp posibil este de a minimiza creșterea bacteriilor în apă. Adaugă câteva picături de vodcă (sau orice spirt) în apa din vază. Are o acțiune antibacteriană, împreună cu o linguriță de zahăr. Aruncă apa la două zile, împrospătând votca și zahărul de fiecare dată.

În orice anotimp, adori să-ți împodobești casa cu buchete de zambile, frezii, lalele sau bujori. Dar bucuria vizuală ține doar câteva zile, după care trebuie deja să le arunci, căci se veștejesc și petalele încep să cadă. Dacă vrei să rămână proaspete mai mult timp, iată ce trebuie să faci. Contează foarte mult recipientul în care le pui, apa, zona în care le poziționezi, explică Ruxandra Cârstea, Brand Storyteller la Maison Dadoo.

„Florilor le place apa curată. Mult. Tocmai de aceea, indicat ar fi să o schimbi cât mai frecvent, minimum o dată la două zile”, a dezvăluit experta, potrivit Lovedeco.

De ce nu este bine să ții florile lângă fructe

În niciun caz apă de la robinet pentru florile din vază: „În momentul în care pregătim apa pentru flori, este indicat ca aceasta să fie lăsată câteva ore să se limpezească, deoarece apa de la robinet conține clor”, a punctat Alexandru Dadoo, creative director Maison Dadoo.

Un lucru știut doar de specialiști este că nu trebuie să lași florile în preajma anumitor fructe, cum ar fi bananele și merele. Aceste sortimente sunt în proces de maturație și ar putea afecta procesul de înflorire.