De ce să nu mai porți niciodată hainele noi înainte să le speli. E un mare pericol

de: Bișinicu Andreea
22 09. 2022

De cele mai multe ori, atunci când îți cumperi o bluză frumoasă, o pereche de pantaloni care îți vine perfect sau o rochie ce pare să fi fost croită pe trupul tău, nu mai ai răbdare să le pui la spălat și le porți înainte de a le igieniza cum trebuie. Iată motivul pentru care trebuie să renunți la acest obicei, potrivit experților.

Motivul pentru care trebuie să speli hainele înainte de a le purta

Foarte multe femei aleg terapia prin shopping, atunci când sunt supărate, deprimate, obosite sau au o stare generală proastă.

Ei bine, oricât de satisfăcător ar fi să îți cumperi o pereche de pantaloni, rochii sau bluze care ți se potrivesc mănușă, specialiștii atrag atenția asupra unui detaliu pe care 90% dintre cumpărători îl fac, fără să își dea seama.

De cele mai multe ori, oamenii îmbracă hainele noi, fără să mai aștepte să le spele la mașină, din pricina entuziasmului de a le purta. Ei bine, experții dermatologi susțin că aceasta este o greșeală imensă.

Motivul pentru care nu ar trebui niciodată să porți articolele vestimentare, înainte de a le igieniza, este pentru că te poți alege cu diferite afecțiuni ale pielii, alergii sau alte probleme de sănătate.

Conform medicilor dermatologi, poți contacta dermatita de contact, dacă te gândești la cât de multe persoane or fi probat, înaintea ta, aceleași haine pe care le-ai cumpărat din magazin.

Citește și Hainele care se spală la 90 de grade. Greșelile pe care le fac multe gospodine

Cu ce afecțiuni și erupții ale pielii te poți confrunta

Aceasta reprezintă o formă de eczemă ce apare atunci când pielea intră în contact cu o substanță care o irită, provocând o erupție cutanată roșie, mâncărime și usturime.

Din acest considerent, este esențial să speli hainele foarte bine înainte de a le purta pentru prima dată. Articolele vestimentare trebuie curățate în funcție de indicațiile scrise pe etichetă.

Astfel, trebuie să ții cont de materialele din care sunt făcute hainele, precum și la ce gradație pot fi limpezite la mașina de spălat.

În altă ordine de idei, nu uita faptul că hainele tale favorite sunt fabricate, împachetate și trimise dintr-un loc în altul, înainte de a ajunge la magazinul de unde tu le achiziționezi.

Astfel, este foarte probabil ca articolele vestimentare să intre în contact cu tot felul de bacterii și agenți patogeni, până să ajungă la tine în posesie, încă un motiv important pentru care trebuie să speli cu atenție rufele, înainte de a ți le pune pe corp.