De ce să nu mai împachetezi sandwichurile în folie de aluminiu. Greșeala uriașă pe care o fac mulți români
Este un accesoriu aproape nelipsit din bucătăriile românilor din toate colțurile țării, un ajutor de nădejde când gătim sau când pregătim preparatele pe care vrem să le păstrăm în frigider sau congelator. Există însă o utilizare populară pe care specialiștii nu o recomandă. Află, din rândurile de mai jos, de ce nu ar mai trebui să împachetezi sandwichurile în folie de aluminiu.
De ce nu ar mai trebui să împachetezi sandwichurile în folie de aluminiu
În ultimii ani, folia de aluminiu este un element aproape nelipsit din bucătăriile românilor. Este utilă în timp ce gătim, dar este folosită de multe gospodine și pentru a acoperi diferite vase cu mâncare pe care urmează să le țină în frigider.
Este ieftină și ușor de manevrat, așa că nu este de mirare că lista utilizărilor sale crește parcă de la o zi la alta. Foarte multe persoane obișnuiesc chiar să împacheteze sandwichurile în folie de aluminiu și să le țină la frigider peste noapte, înainte de a le pune în pachețelul cu mâncare pentru școală, muncă sau călătorie. O greșeală, avertizează specialiștii.
Oricât de mult ne-ar simplifica rutina de dimineață, nu ar mai trebui să împachetăm niciodată sandwichurile în folie de aluminiu, mai ales dacă le ținem la rece. Din pricina diferențelor de temperatură și a condensului format, aceasta poate elibera o serie de substanțe ce ar putea contamina alimentele cu care intră în contact.
Te-ar putea interesa și: Ce se întâmplă dacă pui folie de aluminiu peste routerul Wi-Fi din casă. Vei face asta în fiecare zi
Cum poate fi folosită
Există însă numeroase alte moduri în care putem folosi, fără nicio grijă, folia de aluminiu, câteva dintre ele fiind:
- Ascuțirea foarfecelor – Tot ce trebuie să faci este să iei o bucată de folie de aluminiu și să o pliezi de câteva ori. Apoi, tăiem bucata de mai multe ori cu o foarfecă pentru a o ascuți.
- Curățarea grătarului – Freacă suprafața cu o bucată de folie.
- Redarea strălucirii tacâmurilor – Pune-o pe fundul unui recipient în care ai adăugat apă și sare. Se introduc tacâmurile și se lasă în jur de oră. Le lăsăm să se usuce și, în final, frecăm cu o cârpă de bumbac.
Te-ar putea interesa și: Ce se întâmplă dacă înfăşori un telefon mobil în folie de aluminiu. Detaliul de care habar nu aveai până acum