De ce să nu mai folosești odorizanți de cameră din comerț. Cum să faci acasă un parfum natural

de: Bișinicu Andreea
07 09. 2022

Odată cu venirea toamnei, gospodinele plănuiesc să împrospăteze casa folosindu-se de tot felul de arome specifice sezonului ploios. Specialiștii îți recomandă să renunți la odorizanții din comerț și să îți pregătești propriul parfum de cameră folosind ingrediente naturale.

Cum poți prepara propriul parfum de cameră, chiar la tine acasă

Odorizantele de cameră pe care le cumperi din comerț sunt frumos mirositoare și durabile. Toamna, oamenii le aleg pe cele cu arome specifice lunilor tomnatice, precum miros de turtă dulce, plăcintă cu dovleac, ace de brad, castane coapte și dulceață de prune.

Oricât de accesibile ar fi ca preț, gospodinele te sfătuiesc să îți prepari propriul odorizant de cameră, chiar la tine acasă. Poți alege orice parfum îți dorești, utilizând uleiuri esențiale. Scapă de soluții chimicale cu ajutorul unui parfum natural de cameră.

Soluția va aduce prospețimea dimineții la tine în casă, neutralizează toate mirosurile neplăcute și, mai mult de atât, îți protejează hainele de molii. Secretul constă în folosirea bicarbonatului de sodiu ca bază pentru odorizantul tău de cameră.

De ce? Pentru că bicarbonatul de sodiu menține proprietățile diferitor arome pentru o perioadă mai îndelungată de timp. Pentru această rețetă genială, ai nevoie de câteva borcănașe goale, 200 de grame de bicarbonat și uleiuri esențiale cu parfumuri alese de tine, precum cel de lavandă.

Pentru început, vei turna în borcan un strat de 1 centimetru de bicarbonat de sodiu. Apoi, vei adăuga circa 10 picături de ulei esențial, după preferințele proprii. Pune un capac peste borcan. Nu uita să găurești capacul în câteva locuri, folosindu-te de un cui și un ciocan.

Folosește uleiuri esențiale pentru o aromă deosebită

Pune o pastilă de lumânare parfumată în interior, pentru ca parfumul să reziste pentru mai mult timp. Asta este tot. Poți orna borcănelul cu flori de decor sau îl poți picta în culori vesele, pentru a bucura ochii celor care te vizitează.

Dacă vrei ca apartamentul tău să miroasă precum un lan de flori, poți opta pentru câteva picături de ulei esențial de lavandă.

De asemenea, cine iubește parfumul fresh al fructelor citrice, poate face același lucru cu ulei esențial de lămâi, portocale sau mandarine, mai ales că acestea au și un efect antiinflamator foarte pronunțat.

Dacă nu găsești un borcan destul de mare, poți lua o portocală mare, 3-5 picături de ulei esențial de portocală, o linguriță de scorțișoară măcinată și câțiva muguri de garoafe.

Tai vârful portocalei, scobești fructul înăuntru și torni ingredientele de mai sus. Parfumul intens va rezista timp de câteva săptămâni.