De ce să nu mai folosești cărbuni când faci ceafă la grătar. Secretul care o face mult mai gustoasă

De ce să nu mai folosești cărbuni când faci ceafă la grătar. Secretul care o face mult mai gustoasă
De ce să nu mai folosești cărbuni când faci ceafă la grătar

De ce să nu mai folosești cărbuni atunci când faci ceafă la grătar. Cel mai bun grătar are secretele lui. Mici detalii pot transforma o banală ceafă la grătar într-o bucată de carne delicioasă, suculentă și aromată. Iată ce trebuie să știi!

De ce să nu mai folosești cărbuni când faci ceafă la grătar

Primul sfat pentru a obține o astfel de ceafă de porc la grătar este să renunți la cărbuni. Motivul este acela că grătarul iese mult mai bun dacă focul este făcut cu lemne de cireș. Acest fum îi va da o aromă deosebită, iar asta vei simți din prima clipă, mai ales dacă ai tot apelat la metoda ușoară până acum, și anume, aceea de a face focul pentru grătar cu cărbuni cumpărați.

Pentru a prepara ceafa de porc la grătar, ai nevoie de  un kilogram de ceafă de porc, adică o caserolă de 5-6 bucăți de carne. De asemenea, pe lângă carne, vei avea nevoie de un pahar de bere, sare, piper, boia dulce, cimbru, rozmarin și ulei. Ingredientul secret va fi sosul de casă, făcut din roșii, ardei gras, ardei iute și usturoi.

Cum se prepară acest sos

Se ia fiecare bucată de carne și se condimentează cu sare și piper. Carnea se pune apoi într-un vas adânc, după care se adaugă peste ea un pahar de bere. Peste bere, se adaugă câte puțin din restul ingredientelor, precum și o lingură de ulei.

Sosul se face de cu toamna, se pune în borcan și îl poți avea tot anul. El se prepară simplu. Ai nevoie de un kilogram de ardei grași roșii. Aceștia se spală și se curăță. Apoi, vei avea nevoie de cinci ardei iuți roșii, un kilogram de roșii și 6 căței de usturoi.

Ardeii iuți și roșiile se taie, iar usturoiul se curăță. Toate aceste ingrediente se adaugă în robot și se mărunțesc, mai puțin roșiile. Acestea se vor pune în robot, separat, se vor mărunți, iar apoi sucul va fi stors. Apoi, se amestecă toate ingredientele. Sosul obținut trebuie să fie moale, însă nu chiar ca o pastă, ci se pune în borcane și se păstrează la rece.

Adaugă cinci linguri de sos peste ceafa de porc, iar apoi las-o la marinat o oră înainte de a o pune la grătar. Cu acest sos nu doar se marinează carnea, el este folosit și pe post de ketchup pentru aproape toate preparatele din carne.