De ce să nu mai cumperi pâine feliată. Ce dezavantaje există

de: Ana Chivu
07 10. 2022

Majoritatea oamenilor cumpără pâinea deja feliată din supermarket pentru că  reduce din timpul petrecut dimineață la pregătirea micului dejun. Comoditatea nu ar trebui să fie în prim-plan și aici. Specialiștii vin cu argumente pentru care nimeni nu ar mai trebui să mai cumpere un astfel de produs. Care sunt motivele pentru care trebuie să renunți la ea? Puțini au luat aceste lucruri în calcul. Cu siguranță nici tu nu le știai.

Nu mai cumpăra pâine feliată: ce spun specialiștii despre dezavantaje

Pâinea feliată este în topul preferințelor multor români. Aceștia se gândesc la faptul că reduc din timpul pregătirii micului dejun dacă o au deja tăiată, iar de alții este cumpărată pentru că feliile sunt mereu egale. Asta înseamnă că sandvișul lor va fi mereu unul echilibrat în privința umpluturii și a învelișului.

Specialiștii vin cu trei motive pentru care nu trebuie să mai achiziționezi produsul. Pâinea feliată este mai scumpă decât cea obișnuită. Cu toate astea, cererea uriașă nu este afectată de suma pe care o lasă cumpărătorii la magazin. De asemenea, pâinea feliată se va altera mai rapid decât cea întreagă.

Motivul este simplu: apariția și înmulțirea mucegaiului este mai mare. O astfel de pâine se depozitează într-o pungă de plastic în frigider. Din păcate, consumatorii nu știu că tocmai modul acesta de păstrare este unul deloc potrivit pentru că se formează condens în interiorul pungii, iar pâinea nu respiră și devine umedă. Alt detaliu important de știut pentru toți este că pâinea feliată se usucă mult mai rapid.

Cum trebuie păstrată corect?

Ea trebuie păstrată doar într-o pungă de pânză. Poți să îi redai prospețimea după ce o uzi puțin cu apă și o pui la cuptor pentru cel puțin cinci minute. Trebuie să ai în vedere modul în care produsul este tăiat în fabrici. Poate puțini știu, dar pâinea este feliată cu ajutorul unor cuțite unse cu ulei pentru ca bucățile să nu se lipească una de alta.

Numărul de calorii se mărește astfel din cauza uleiului utilizat. Specialiștii nu recomandă să cumperi prea des produsul, ci să îți achiziționezi pâine de la brutărie pe care să o tai chiar tu acasă. De asemenea, ai opțiunea de a felia orice tip de pâine cu ajutorul unui aparat special care există în anumite supermarket-uri. Poți face economie dacă îți schimbi acest obicei. Nutriționiștii sugerează să renunți la pâine atunci când în farfurie ai orez, năut, cartofi, aluat de orice fel sau paste.