De ce să nu mai bei niciodată bere dintr-un pahar înghețat. Experții au anunțat marea greșeală pe care o fac oamenii vara

de: Ștefan R. Apostol
31 07. 2023

Fără îndoială, una dintre cele mai mari plăceri ale verii este să berea rece. Cu toate acestea, potrivit experților, ți se explică de ce să nu mai bei niciodată bere dintr-un pahar înghețat. Cică ar fi două motive. Citește mai departe și află care sunt aceste motive.

Berea rece, una dintre cele mai mari plăceri ale verii

Indiferent în ce colț de lume te-ai afla, cu siguranță berea rece este una dintre cele mai mari plăceri ale verii.

Vezi și: Nu mai bea bere pe plajă. Obiceiul extrem de periculos pe care-l fac toți românii pe litoral

Dar de ce bem doar bere reci, de ce nu și pe cele calde, sau pur și simplu pe cele calde în general? În ce moment și-au dat seama oamenii de știință că berea rece este cea mai bună bere din lume?

La fel ca în cazul majorității lucrurilor, răspunsul nu este atât de simplu pe cât am dori să fie.

Ce nu face frigul pentru a avea berea rece

Frigul nu face ca berea să aibă un gust mai bun. În orice caz, frigul doar împiedică berea să aibă un gust rău. Cu cât ceva este mai rece, cu atât este mai puțin probabil să percepem arome subtile pe papilele noastre gustative.

Răcirea papilelor noastre gustative le face să lucreze mai puțin eficient. În mod similar, consumul unui sos picant super condimentat vă va amorți simțul gustului pentru o vreme. Toate acele beri ieftine pe care le vezi și care fac reclamă la cât de reci sunt ar trebui privite ca o impostură. Ei vor să o bei rece pentru a nu simți gustul berii. Acest lucru se întâmplă probabil din două motive:

  • Berea lor este ieftină și e nașpa. Dacă este rece, nu vei observa cât de groaznică este.
  • Produc bere în masă și, cu cât are mai puțină aromă, cu atât este mai ușor să se potrivească aroma de la o cutie la alta.

Vezi și: A pus bijuteriile înnegrite într-un pahar cu bere și rezultatul a uimit-o. Trucul e genial, merită să încerci

Dar, deși ne place berea rece, iată că alți experți vin și explică de ce să nu mai bei niciodată bere dintr-un pahar înghețat, iar noi îți dăm și cele două motive.

Două motive ca să nu mai bei niciodată bere dintr-un pahar înghețat

Să bei berea dintr-un pahar, sau halbă rece, este un obicei foarte răspândit. Multe baruri servesc bere într-un ulcior cu gheață în timpul lunilor de vară, așa că ne-am gândit că am putea să o bem și acasă. Cu toate acestea, barurile au, de obicei, congelatoare exclusiv pentru carafe, în timp ce noi nu avem acasă.

O bere are 43 kcal, și ajută la sănătatea florei intestinale

Dacă pui carafele în același congelator cu alte alimente, cum ar fi carnea și peștele, indiferent cât de bine sunt conservate, este inevitabil ca alimentele să ajungă să impregneze halbele cu mirosul, făcând ca berea să nu aibă nici mirosul, nici gustul pe care ar trebui să le aibă.

Conform experților, dacă faci asta, cea mai afectată este spuma. Atunci când intră în contact cu gheața, textura sa se schimbă. Dacă există multă gheață lipită de carafa de bere atunci când se toarnă berea, aceasta poate altera aspectul, aroma și gustul băuturii.

Vezi și: Tranzacție gigant pe piața media din România. Au cumpărat cu 15 milioane de euro

Cu toate acestea, experții recomandă păstrarea berii la o temperatură mai mică decât cea la care ar trebui să fie consumată. În acest fel, ne asigurăm că este la o temperatură ideală atunci când o servim, din momentul în care o scoatem din frigider și până când o bem.

Celălalt motiv invocat de experți pentru a nu recomanda consumul de bere într-o cană rece ca gheața este că atunci când este servită la mai puțin de 5 grade, aceasta își pierde nuanțele. Prin urmare, a bea bere rece ca gheața este ca și cum ai bea apă rece ca gheața, deci băutura se strică.

Berea rece și câte putem bea pe zi?

O echipă de cercetători portughezi a realizat un studiu publicat în revista ”American Chemical Society” care arată că consumul unei beri pe zi crește apărarea organismului și varietatea florei intestinale.

Studiul a fost realizat pe 19 bărbați adulți sănătoși care au băut o cutie de bere, de 33 ml, în fiecare zi la prânz, timp de o lună întreagă. Au fost prelevate probe de scaun și de sânge înainte și după testare.

Vezi și: Cât costă o bere la draught în Mamaia în 2023. Prețurile au explodat, românii preferă să își aducă băutura de acasă

După analizarea rezultatelor, cercetătorii au constatat că varietatea de bacterii intestinale și nivelurile de fosfatază alcalină fecală au crescut.

Așadar, în concluzie, berea rece, una pe zi ajută la sănătate. unde mai pui că este considerată, mai nou, aliment, și că ar avea aproximativ 43 kcal la 100 de grame.