De ce să nu mai bei apă din același pahar, două zile la rând. La ce pericol ești expus
Specialiștii în sănătate au tras un semnal de alarmă cu privire la un obicei pe care îl au mulți dintre noi. Aceștia au explicat de ce nu ar trebui să mai bei niciodată apă din același pahar, două zile la rând. Crezând că îți hidratezi organismul, ți-l expui, de fapt, la un pericol pentru sănătate.
Un medic a explicat de ce să nu mai bei apă din același pahar, două zile la rând
Apa este unul dintre elementele fără de care nu am putea trăi, este esențială pentru buna funcționare a organismului uman. Știm deja că specialiștii recomandă un consum zilnic de cel puțin doi litri, valoarea modificându-se în funcție de nevoile fiecăruia dintre noi.
Pentru a atinge această cantitate, ne-am obișnuit să avem în permanentă lângă noi o sticlă sau un pahar. În condițiile în care apa nu lasă urme de murdărie, iar noi suntem singurii care folosesc acel recipient, de multe ori, ajungem să bem din același pahar mai multe zile la rând, fără să îl mai spălăm.
Un obicei prost și care ne expune la un real pericol pentru sănătate, punctează specialiștii.
„Chiar dacă vei umple același pahar cu apă proaspătă, bacteria se va înmulți și va deveni periculoasă. În lipsa igienei corespunzătoare, bacteriile se reproduc și se extind, iar noi ne expunem la microbi”, a explicat medicul Dung Trinh explică pentru Best Life.
Te-ar putea interesa și: Dan Negru a trăit un șoc pe Aeroportul Otopeni. Cât a plătit pentru o apă plată. A crezut că nu vede bine
La ce pericol te expui
Se recomandă ca paharele, sticlele sau orice alt recipient reutilizabil din care bem să fie spălat după fiecare folosire, cu detergent de vase.
„Ca să previi acumulările de bacterii, cel mai important este să speli corect recipientul pe care îl folosești. Adică cu apă și cu detergent”, este recomandarea specialistului Peter Michael.
Este la fel de important să păstrăm apa pe care o vom consuma curată, cele mai potrivite fiind sticlele care se închid cu dop.
„Paharul cu apă poate fi expus bacteriilor din aer și particulelor de praf. Din acest motiv, este ideal să ții apa în sticle închise cu capac.
În plus, indiferent de recipientul pe care îl folosești, pentru siguranța ta, nu uita să îl completezi zilnic cu apă proaspătă.
Bacteriile pot să crească și în apă, dacă aceasta nu este schimbată des‟, avertizează specialistul Devin Stone pentru aceeași sursă.
Te-ar putea interesa și: Povestea bărbatului care se îmbată fără să consume alcool. Ce afecțiune are