De ce să nu mai arunci apa în care ai fiert varza. Secretul gospodinelor cu experiență
Astăzi vă prezentăm un secret pentru atunci când preparați sarmale, dar nu din varză murată. Multe dintre gospodine fac sarmale cu varză dulce, dar pe care o fierb până se înmoaie și este numai bună de rulat carnea în funzele ei. Astfel, îți dezvăluim de ce să nu mai arunci apa în care ai fiert varza. Acesta este secretul gospodinelor cu experiență.
Ce să faci cu apa în care ai fiert varza. Numai așa vei proceda de acum înainte
Pentru sarmale sunt necesare frunze fierte de varză. Astfel, căpățâna de varză se pune la fiert în apă cu sare, într-o cratiță mare. După, cele mai multe dintre gospodine aruncă apa în care a fier varza, însă aceasta este una dintre cele mai mari greșeli.
Apa în care a fiert varza nu trebuie să fie aruncată, ci folosită pentru a prepara un alt fel de mâncare.
Cum se prepară sosul
Apa de la varza fiartă poate fi folosită pentru a pregăti un sos grozav. Nu există o rețetă precisă pentru prepararea acestui sos, astfel că fiecare gospodină are mână liberă să aleagă ingredientele precum și proporțiile utilizate.
Cel mai important lucru este să păstrezi apa în care a fiert varza. Apoi, pentru a pregăti sosul vei avea nevoie de următoarele: roșii, smântână, apa în care a fiert varza, sare și condimentele preferate.
Decojirea roșiilor
Roșiile se decojesc și se combină cu smântâna. Cele două ingrediente pot fi amestecate într-un blender până când reiese o pastă omogenă de smântână și roșii.
În această pastă trebuie să adaugi apa în care a fiert varza, sare și condimentele preferate, atât cât vă indică gustul dumneavoastră.
Sosul face sarmalele minunate
Acest sos se toarnă peste sarmalele puse într-un vas termorezistent. Sarmalele se dau la cuptor, aproximativ o oră, la o temperatura de 180 de grade Celsius. Sos va fi incredibil de gustos și, în plus, acesta poate fi folosit cu succes și la chifteluțele marinate.
Pe de altă parte, nutriționiștii recomandă să consumăm cât mai multă varză, aceasta fiind un aliment dietetic.
Mihaela Bilic, despre beneficiile incredibile ale verzei
„Despre varză numai de bine, vorba aia, e vedeta curei de slăbire de când cu celebra supa de varză. Fie că e folosită în aplicații locale, fie că e consumată ca mâncare, varza este alcalină, anti-inflamatoare, depurativă, detoxifiantă, într-un cuvânt sănătoasă.
Singura precizare e că trebuie gătită corect dacă vrem să fie și dietetică. Ce numeam pe vremuri varză călită însemnă varză prăjită în ulei adică cu multă grăsime.
La 100cal/lingura de ulei eu vă propun varză fiartă înnabușit. După ce o tocați puneți-o într-o cratiță acoperită cu sare și un deget de apă.
Lăsați-o sa fiarbă la foc mic jumătate de oră și după ce s-a înmuiat bine adaugați roșii și suc de tomate după gust (pot fi si din conserva), eventual bulion de zarzare și mult mărar”, a spus nutriționistul Mihaela Bilic.