De ce să nu decongelezi mazărea când o gătești, de fapt. Greșeala pe care o fac multe gospodine

de: Manolică Anca
20 06. 2023

Mazărea congelată este un produs de bază în bucătărie și o modalitate excelentă de a consuma verdețuri. Unde mai pui că se gătește extrem de rapid, în numai câteva minute. Haide să vedem, așadar, de ce e bine să nu o decongelezi, ci mai degrabă să o pui direct la gătit.

De ce să nu decongelezi mazărea când o gătești

Mazărea congelată este un element de bază în congelator și pe bună dreptate: este nutritivă, se potrivește cu aproape orice și, nu în ultimul rând, este foarte gustoasă! De altfel, aprovizionarea cu legume congelate este o modalitate excelentă de a avea o dietă nutritivă și echilibrată pe tot parcursul anului.

De asemenea, atunci când ești în criză de timp și cu puțină energie, mazărea congelată este foarte utilă atunci când trebuie să pregătești un prânz sau o cină rapid, astfel încât faptul că nu trebuie să le dezgheți în avans le face și mai convenabile.

Beneficiile consumului de mazăre

Mazărea nu numai că este un produs cu adevărat grozav, dar va economisi timpul și energia pe care le presupune folosirea legumei proaspete, care trebuie curățată de coajă și spălată.

În practică, mazărea proaspătă este culeasă, spălată și congelată rapid pentru a forma pungile de perle verzi delicioase pe care le găsim în raionul de congelate a magazinelor alimentare.

Acest proces de a duce cele mai proaspete legume de pe câmp la congelator într-un timp scurt reține sucurile și aromele naturale ale acestora, ceea ce face ca produsul să aibă un gust și o textură deosebite.

Citește și: Cum trebuie congelată carnea ca să reziste mai mult. E esenţial să faci asta înainte de a o băga în congelator

Își va păstra savoarea

Mazărea congelată și toate celelalte legume congelate, de altfel, sunt ambalate ca alimente ”gata de gătit” și nu ”gata de consum”. Prin urmare, din punct de vedere tehnic, acestea nu sunt destinate a fi consumate fără a fi gătite.

Astfel, este recomandat ca acestea să fie puse la fiert direct din congelator, fără a le lăsa la decongelat în prealabil. În felul acesta își va păstra savoarea și culoarea.

Citește și: Din ce este făcută pizza congelată vândută în supermarketuri. Ce conține, de fapt