De ce să nu amesteci în salată roșiile cu castraveții. Ce spune un medic, ai greșit până acum

de: Ionuț Vieru
04 07. 2024

Salata de roșii și castraveți a fost mereu un preparat preferat de români, mai ales în zilele călduroase de vară. Rareori lipsește de pe mesele noastre. Cu toate acestea, un medic ne spune că această combinație nu este sănătoasă. De ce?

De ce nu este bine să consumi roșii și castraveți la aceeași masă

Nutriționoștii și medicii recomandă mereu să consumăm cât mai multe legume, iar roșiile și castraveții se numără printre preferatele românilor. Cu toate acestea, Dr. Răzvan Vintilescu ne spun că, de fapt, această combinație nu este deloc sănătoasă.

Castraveții și roșiile au timp de digestie diferit, ceea ce poate duce la probleme de digestie, precum balonarea sau indigestia, atunci când sunt consumate împreună.

De asemenea, roșiile sunt acide, în timp ce castraveții sun ușor alcalini. Combinația acestor două alimente poate perturba echilibrul acid alcalin din stomac, astfel afectând digestia.

Medicul ne mai pune că enzimele din roșii și din castraveți pot reacționa între ele ceea ce va împiedica absorbția eficientă a nutrienților.

În același timp, există păreri conform cărora castraveții conțin o enzimă numită ascorbinază, care poate descompune vitamina C din roșii, reducând astfel beneficiile nutriționale ale roșiilor.

Cele mai hrănitoare și sănătoase legume

  • Pătrunjel

Pătrunjelul este o legumă folosită de cele mai multe ori în ciorbe, însă specialiștii ne recomandă să îl folosim mai des, deoarece este bogat în diferite minerale și vitamine.

Una dintre acestea este folatul, o vitamină care este puternic recomandată femeilor însărcinate și tuturor celor care doresc să reducă riscul diferitelor boli de inimă.

  • Țelina

Țelina este bogată în acid folic și conține o cantitate însemnată de vitamina K și A, care îmbunătățesc sănătatea sângelui și fac oasele mai puternice. Se poate consuma crudă sau în diferite smoothie-uri și sucuri verzi.

  • Ceapa

Ceapa conține mulți antioxidanți și este foarte bună pentru reglarea tensiunii arteriale și pentru curățarea organismului.

  • Ridichi

O legumă care nu este consumată foarte des, însă este bogată în fibre, vitamina C și fitosteroli. Ajută la normalizarea nivelului de colesterol și sunt un adaos excelent la salatele proaspete.

  • Spanac

Spanacul conține o cantitate însemnată de antioxidanți, care ajută la îmbunătățirea vederii. Magneziul ajută la normalizarea tensiunii arteriale. De asemenea, conține multe vitamine (A, C, E, K, B5), zinc, fier, calciu și alți nutrienți importanți.