De ce să consumi ulei de avocado, de fapt. Beneficiile pe care le are pentru corpul tău

de: Bișinicu Andreea
06 04. 2023

Uleiul de avocado este extrem de benefic pentru organismul uman, având multe substanțe nutritive. Datorită acidului oleic din compoziția sa, acesta este foarte rezistent la oxidare, motiv pentru care va rezista mult mai mult timp. Cât de bun este, de fapt, uleiul de avocado.

Ce beneficii are uleiul de avocado asupra organismului

Mai puțin popular decât uleiul de floarea soarelui sau uleiul de măsline, uleiul de avocado prezintă foarte multe beneficii asupra organismului uman.

Acesta este considerat unul dintre cele mai sănătoase uleiuri de gătit. Dar, în ciuda popularității în creștere și a disponibilității pe rafturi, este important să-ți alegi foarte atent uleiul de avocado pe care-l vei cumpăra de la magazin.

Punctul de fum al uleiului de gătit este temperatura la care uleiul începe să ardă. Odată ce are loc acest proces, uleiul începe să se descompună și să creeze radicali liberi proinflamatori și niveluri scăzute de acroleină.

Expunerea regulată la acroleină a fost asociată cu boli de inimă1, boala Alzheimer2 și multe altele. Uleiul de avocado are un punct de fum ridicat în comparație cu alte uleiuri, spune Nisha Chellam, MD, medic în medicină funcțională la Parsley Health, relatează cei de la Mind Body Green.

Punctul de fum este de 250 de grade Celsius pentru uleiul de avocado nerafinat și 270 de grade pentru uleiul de avocado rafinat.

Citește și Ce înseamnă avocado, de fapt, și de unde provine cuvântul. Traducerea lui te va face să râzi, garantat!

Uleiul de avocado poate ajuta la scăderea colesterolului

Uleiul de avocado are un conținut ridicat de grăsimi mononesaturate și un conținut scăzut de grăsimi saturate, motiv pentru care consumul acestuia poate ajuta la scăderea nivelului de lipide cu densitate scăzută (LDL) sau a colesterolului „rău”.

Uleiul de avocado conține acid oleic sănătos pentru inimă, bogat în acizi grași omega-9 și grăsimi nesaturate. De asemenea, cercetătorii au ajuns la concluzia că persoanele care consumă, regulat, ulei de avocado sunt protejați de apariția unor posibile afecțiuni la nivelul inimii.

Ceea ce nu multă lume știe este că acest ulei conține luteină, un antioxidant esențial pentru sănătatea ochilor, pe care organismul nu îl poate produce singur.

Aportul suficient de luteină în dietă poate reduce riscul de a dezvolta anumite boli de îmbătrânire a ochilor, precum cataracta sau degenerescența maculară.

Să nu uităm că uleiul de avocado este bogat în vitaminele A și E, fiind benefic pentru îndesirea podoabei capilare a domnișoarelor.

Citește și Cu ce se mănâncă avocado. Poate înlocui cu succes maioneza sau margarina