De ce să consumi mâncarea rece. Secretul dezvăluit de Mihaela Bilic, nici nu te gândeai la aşa ceva

de: Bișinicu Andreea
09 01. 2023

După perioada sărbătorilor de iarnă, în care românii dau iama în cele mai gustoase preparate tradiționale, bogate în calorii, în luna ianuarie, cei mai mulți dintre aceștia urmează tot felul de diete și cure de slăbire, pentru a scăpa de câteva kilograme. De ce este recomandat să consumi mâncarea rece.

Secretele nutriționistului Mihaela Bilic pentru a slăbi eficient și sănătos

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit câteva sfaturi geniale care îi vor ajuta pe români să scape de kilogramele acumulate în plus în perioada Crăciunului.

Specialistul este de părere că poți consuma orice și că nu trebuie să renunți la alimentele și preparatele tale fadvorite, atâta timp cât le consumi cu moderație. Mihaela Bilic a explicat pe rețelele sociale cum putem slăbi eficient, fără să ne înfometăm.

„Se spune că nu suntem niciodată suficient de slabi…sau de bogați La finanțe nu mă pricep, însă am câteva recomandări pentru un slăbit eficient:

Atenție la cantitatea de carbohidrați din farfurie! Porția corectă de făinoase trebuie să fie cât palma, adică 1 felie de pâine sau 2-3 linguri de orez, paste, mămăligă, cartofi.

Asta la fiecare masă, dacă nu aveți probleme cu silueta. Când vreți să slăbiți, eliminați făinoasele de la masa de seară, după ora 18 mâncați doar proteine (carne, pește, ouă) și multe legume.

Consistența alimentelor influențează aportul caloric, zahărul se absoarbe mai ușor din lichide. Toate sucurile (fie ele și fresh), smoothie-urile și produsele pasate predispun la îngrășat. Nu mai sunteți bebeluși, mestecați, nu beți cu paiul!”, spune Mihaela Bilic pe Facebook.

Citește și ‘Dieta Moromete’ anunțată de Mihaela Bilic. Ce a explicat celebra nutriționistă

Motivul pentru care specialiștii recomandă să consumi mâncarea rece

Mai mult de atât, expertul în nutriție susține că temperatura la care mâncăm preparatele favorite ne influențează creșterea în greutate. Mihaela Bilic explică de ce trebuie să consumăm anumite alimente reci.

„Temperatura la care este consumat un anumit preparat are impact asupra aportului de calorii. O parte din amidonul prezent în orez, paste sau cartofi se recristalizează prin răcire și nu mai poate fi absorbit din intestin. Salata orientală, orezul de la Sushi și pastele reci îngrașă mai puțin.

Alegeți varianta integrală la cereale și produse făinoase, prezența fibrelor scade viteza de absorție a glucozei. Pastele din grâu dur au indice glicemic mic, în schimb orezul are indice glicemic mare.

Pâinea integrală are indice glicemic 65, în timp ce pâinea albă și chiflele sar de 100. Concluzia? Nu trebuie să eliminăm pâinea și făinoasele din viața noastră, ci doar să știm când și în ce cantitate să le consumăm!”, a completat medicul pe rețelele sociale.

Citește și Câte sarmale ai voie să mănânci la o masă? Mihaela Bilic îţi spune câte şi cum să le consumi