De ce să consumi cătină cu miere de albine pentru 30 de zile. Ce recomandă specialiștii
În ultima perioadă, românii au început să consume din ce în ce mai multă cătină, fruct renumit pentru proprietățile sale benefice asupra organismului uman. Ce au descoperit, recent, oamenii de știință. Cât de sănătos este să consumi cătină cu miere de albine.
Ce se întâmplă dacă mănânci cătină cu miere de albină timp de o lună de zile
Cercetătorii au stabilit că fructul de cătină din România conţine cei mai mulți nutrienți benefici organismului, precum numeroase vitamine, minerale, microelemente, flavonoizi şi aminoacizi, ce ajută la buna desfășurare a corpului uman.
Potrivit specialiștilor, cătina cu miere de albine conține proprietăți antioxidante ce sunt recomandate pentru întărirea sistemului imunitar. Acestea ar ajuta la ameliorarea oricărei răceli sau viroze respiratorii.
Cum se prepară cătina cu miere de albine? Simplu. Pentru început, vei lua un borcan de 800 ml, în care vei zdrobi 500 de grame de boabe de cătină, peste care vei adăuga 500 de grame de miere.
Fructele de cătină se spală și se zdrobesc, după care se adaugă într-un borcan până ce recipientul este pe jumătate plin. Toarnă miere peste ele, până ce borcanul se va umple complet. Apoi, închide borcanul etanș și depozitează-l la frigider timp de 7 zile.
După ce a trecut o săptămână, poți începe să consumi din acest amestec aromat câte o linguriță sau două în fiecare dimineață, pe stomacul gol, timp de cel putin 30 de zile. În acest fel, vei reuși să îți crești imunitatea si vei avea o sănătate de fier.
Gospodinele te sfătuiesc să fii atent la cum dozezi mierea. Dacă vei pune prea puțină miere, atunci amestecul se va subția foarte mult, iar catina va deveni zemoasă și va începe să fermenteze.
Este important să zdrobești boabele de cătină și să arunci cojile. În caz contrar, boabele fructului se vor lipi de limbă, creând o senzație tare neplăcută.
O româncă face o avere din vânzarea de produse pe bază de cătină
O româncă a pus bazele unei afaceri de succes folosindu-se de unul dintre cele mai neobișnuite fructe din România. Afacerista Ioana Ciortea este extrem de mândră de brandul său, Strop de Soare, după ce a investit 20.000 euro într-o plantaţie de cătină din Alba.
Nectarul de cătină este obținut prin presare la rece, fiind sucuri concentrate naturale, nepasteurizate. De profesie tehnician de imagistică şi radiologie medicală, Ioana Ciortea este convinsă că a luat cea mai bună decizie atunci când a pus bazele brandului Strop de Soare.