De ce să bei un pahar de apă pe stomacul gol. Prof. dr. Vlad Ciurea dă explicația clară

de: Ana Chivu
11 07. 2022

Prof. dr. Vlad Ciurea a oferit noi informații pentru oamenii care au obiceiul de a bea un pahar de apă pe stomacul gol. Majoritatea oamenilor se hidratează imediat după ce se trezesc. Ce se întâmplă dacă faci asta? „Noi avem niște substanțe în corp care trebuie să ajungă în creier”, a spus specialistul. Ce efect are apa băută dimineața și ce poți face pentru o viață fericită? Trebuie să știi și tu asta!

Ce efect are apa băută pe stomacul gol. Prof. dr. Vlad Ciurea vine cu explicația

Prof. dr. Vlad Ciurea a vorbit despre un obicei important pentru oameni la primele ore ale dimineții. Specialistul a discutat în cadrul emisiunii ,,Punctul de întâlnire” de la Antena 3 despre apa băută pe stomacul gol. Chiar expertul a mărturisit că bea două căni de apă alcalină la temperatura camerei, fără țigări și fără cafea, urmând un duș cât mai rece mai apoi.

„Eu beau două căni de apă cât mai alcalină posibilă, la temperatura camerei. Fără țigări, fără cafea. Urmează acea igienă personală pe care încerc să o prelungesc, să curgă asupra mea apă cât mai rece”, a dezvăluit Prof. dr. Vlad Ciurea, la Antena 3.

Acesta a susținut că apa de la primele ore ale zilei curăță organismul din toate punctele de vedere, dar și umple vasele. Expertul consumă peste 2 litri de apă și ceai verde.

„În primul rând curăță organismul, din toate punctele de vedere. În al doilea, umple vasele, acele tuburi. Și atunci a împins în corp tot ceea ce se numește energie. Noi avem niște substanțe în corp care trebuie să ajungă în creier.

Fac tot posibilul că în decursul zilei să beau peste 2 litri de apă. Fac tot posibilul să beau și ceai verde”, a mai spus neurochirurgul.

,,Este dovedit”

De asemenea, majoritatea oamenilor adoră să consume cafea pentru că iubesc gustul sau doar în felul acesta reușesc să se trezească după o noapte grea cu prea puțină odihnă. Doctorul Vlad Ciurea a subliniat că este dovedit faptul că această băutură este bună pentru creier.

Cu toate astea, ea nu trebuie să fie foarte tare pentru că face rău inimii. Elementul de plăcere din miros și gust se implementează de asemenea în creier și te stimulează.

„Este dovedit. Sunt anumiți neurotransmițători între celulele nervoase și ele funcționează printr-un chimism. Cafeaua stimulează acest chimism, deschide căile. Nu este bine să fie o cafea foarte tare, că atunci tremuri, transpiri, bate inima mai tare.

Să fie o cafea, elementul de plăcere miros, gust, se și implementează în creier și te și stimulează. Îți face plăcere. Cafeaua pentru român și pentru ființă umană în general face foarte mare plăcere”, a mai spus expertul.