De ce să adaugi puțin griș în aluatul clătitelor. Este secretul bucătarilor de top

de: Ioana Bucur
01 08. 2023

Cine poate refuza o porție delicioasă de clătite? Pentru cei mai mulți, reprezintă desertul copilăriei, un adevărat răsfăț pentru papilele gustative de care se pot bucura acasă, după doar câteva minute de pregătire, chiar și cei cu mai puțină experiență în bucătărie. Cu toate că, la prima vedere, rețeta pare destul de simplă, există un truc pe care îl folosesc mereu bucătarii de top pentru a se asigura că rezultatul este cel dorit. Află, din rândurile de mai jos, de ce să adaugi puțin griș în aluatul clătitelor.

Când este recomandat să adaugi puțin griș în alutul clătitelor

Simple, cu cacao în aluat, umplute cu dulceață, cu cremă de ciocolată sau chiar cu cremă de brânză, clătitele sunt printre cele mai populare feluri de mâncare. Au o istorie veche, rețeta originală trecând prin numeroase schimbări, dar sunt și versatile, putând fi preparate în funcție de preferințele fiecăruia.

La prima vedere, nu este nimic complicat în procesul de preparare. Lista ingredientelor nu este foarte lungă:

  • trei ouă
  • 300 de grame de făină
  • 300 mililitri de lapte;
  • 250-300 mililitri de apă minerală;
  • un praf de sare;
  • arome, în funcție de preferințe: extract de vanilie sau un plic de zahăr vanilinat sau coajă de lămâie rasă
  • aproximativ 50 de mililitri de ulei pentru prăjit

Te-ar putea interesa și: Ce să pui în aluatul pentru clătite pentru un gust savuros. Ingredientul care face diferența, așa vor ieși delicioase

Foto: Profimedia

Trucul bucătarilor

Se adaugă toate ingredientele într-un castron și se omogenizează bine, folosind in mixer. Se amestecă până când se obține un aluat neted, fără cocoloașe.

Coacerea lor este, de fapt, cea mai complicată etapă a preparării clătitelor. Se toarnă câte un polonic din compoziție într-o tigaie încinsă. Când marginile clătitei încep să prindă o culoare aurie, este momentul să fie întoarsă.

În cazul în care compoziția este prea subțire, soluția salvatoare, folosită mereu cu bucătari, este grișul! Adaugă câte puțin în aluat până când clătitele nu se vor mai prinde de tigaie.

Te-ar putea interesa și: Ce să adaugi în aluatul de clătite ca să iasă super pufoase. Trucul folosit de celebrul bucătar Jamie Oliver