De ce pun gospodinele o ceapă în colţul băii. Trucul de care trebuia să ştii până acum

de: Manolică Anca
23 08. 2023

Ceapa este un aliment cu numeroase proprietăți nutritive și medicinale, motiv pentru care este folosită pe post de leac în combaterea sau tratarea multor afecțiuni. Cu toate acestea, puțini sunt cei care știu despre beneficiile sale excelente ca odorizant de aer. Face o treabă excelentă în baie!

De ce să pui o ceapă în colţul băii

Pentru o casă curată și dezodorizată, pasionații de remedii naturale sunt mereu în căutare de noi soluții. Iar în această căutare de produse naturale care să ajute, dau adesea peste produse pe care le cunosc deja, dar în alte cazuri apar și trucuri neașteptate.

Este cazul cepei, care în mod normal ne face să căutăm variante de a-i elimina mirosul, dar care, pe de altă parte, este un remediu salvator care merită pus în practică: folosirea ei ca odorizant de aer.

Te scapă de mirosurile neplăcute

Baia este una dintre cele mai folosit încăperi din locuință, unde, de cele mai multe ori, inevitabil, există și mirosuri mai puțin plăcute. Pe piață există o mulțime de substanțe și produse menite să te scape de această problemă, însă conțin multe chimicale care pot dăuna sănătății. Din fericire, există și variante mai naturale, ieftine și eficiente care te pot scăpa de această corvoadă.

Ei bine, tot ce trebuie să faci este să pui una sau mai multe cepe întregi sau tăiate în jumătate în baie și, dacă se poate, lângă toaletă, și vei vedea cum acestea vor absorbi umiditatea, mucegaiul și, bineînțeles, mirosurile rele. Nu trebuie să îți faci griji, pentru că nu va mirosi a ceapă în încăpere.

Citește și: A pus o foaie de dafin în vasul de toaletă și a plecat de acasă. Când s-a întors a avut parte de o surpriză, trucul este genial

Pe lângă capacitatea sa de a absorbi mirosurile neplăcute, ceapa este și un aliment care ține la distanță bacteriile și microbii. Toate acestea se datorează proprietăților antibacteriene și antivirale ale acestei legume minunate.

Cum să scapi de mirosurile neplăcute care provin de la canalizare

În cazul în care mirosul persistă și acesta provine din canalizare, există un alt truc la care să apelezi: toarnă 2,5 sau 3 litri de înălbitor în scurgere, seara, înainte de culcare. Lasă produsul să acționeze peste noapte și vei observa cum mirosurile neplăcute vor dispărea din baia ta.

De asemenea, pentru a igieniza canalizarea de la baie sau de la bucătărie, poți prepara o soluție din oțet și bicarbonat de sodiu.

Citește și: Amestecul banal care face minuni pentru vasul de toaletă. Ce efect imediat are