De ce nu trebuie să urezi ‘Casă de piatră’, de fapt. Care este formularea potrivită

De ce nu trebuie să urezi ‘Casă de piatră’, de fapt. Care este formularea potrivită
De ce nu trebuie să urezi ‘Casă de piatră’, de fapt. Care este formularea potrivită

Uniunea dintre doi oameni este mereu un motiv de sărbătoare. Nunțile sunt un moment magic pentru cei doi miri, pe care aleg să îl petreacă alături de cei dragi.

De ce nu trebuie să urezi ‘Casă de piatră’, de fapt

Cu toate acestea, mulți le urează însurățeilor „casă de piatră”, însă nu este tocmai forma corectă a acestei urări. De ce nu e bine să spui asta?

Se pare că nu e de bun augur să urezi mirilor „casă de piatră” atunci când își unesc destinele. Părintele Eugen Tănăsescu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, a explicat pentru impact.ro care este forma corectă a urării.

”Urarea pe care am auzit-o cu toții, de atâtea ori în viață, și pe care, foarte probabil, o s-o mai auzim de multe ori, ”Casă de piatră!”, nu e în fapt formulată corect. Și asta fiindcă Scriptura ne vorbește, printre alte învățături ale lui Iisus Hristos, și de cea în care apare parabola cu o casă construită în teren solid, pe stâncă, nu pe nisip!”, a declarat părintele Eugen Tănăsescu, potrivit impact.ro.

Se pare că este important terenul pe care este construit casa, pe stâncă sau piatră, ca să fie cât mai solid. Preotul spune că Iisus face această referire în Evanghelia după Matei și în cea după Luca, în care vorbește despre un bărbat care își face casa pe o stâncă și care din cauza ploilor și inundațiilor s-a dărâmat.

Care este forma corectă a urării pe care să o spui tinerilor căsătoriți

”Pentru că fusese întemeiată pe stâncă. Și oricine, auzind cuvintele acestea va fi asemănat cu un bărbat nebun, care a construit casa lui pe nisip. Și a coborât ploaia, și au venit râurile, și au suflat vânturile, și au izbit în casa aceea, și a căzut.

Și căderea ei a fost mare. Așa stă scris în Evanghelia după Matei, la capitolul șapte. Iar la Luca, în capitolul șase, e foarte apropiat textul. Așadar, se vorbește despre o casă pe stâncă, o casă pe piatră.

Iar dacă ne amintim că același Hristos l-a numit pe unul dintre primii săi apostoli chemați să-i fie alături, pe Petru, piatră, și apoi a adăugat că pe această piatră se va zidi Biserica Lui, atunci avem tabloul complet. Vorbim despre trăinicia unei case construite pe teren solid, pe stâncă sau pe piatră”, adaugă părintele.

Așadar, formula corectă este „casă pe piatră”, nu „casă de piatră”, așa cum spune majoritatea.

Părintele mai precizează că urarea adresată mirilor trebuie să fie luată în serios, pentru că ei vor trebui să își construiască întreaga viață, nu doar casa, pe ceva durabil, pe piatră.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI