De ce nu trebuie să tragi frâna de mână iarna. Ce riști să produci la mașina ta
Mulți șoferi nu cunosc această regulă pe care trebuie să o pună în practică atunci când conduc pe timp de iarnă. De fapt, majoritatea lor comite această greșeală în trafic, atunci când condițiile meteo sunt nefavorabile. Cei care se urcă la volan când afară ninge, este ceață sau pe jos s-a format polei, trebuie să știe că nu se trage frâna de mână într-un anumit moment.
Greșeala pe care o fac toți șoferii
Mai exact, când afară este ger și ai ajuns acasă cu mașina, nu este bine să tragi frâna de mână, pentru că s-ar putea bloca până dimineața. Totuși, ce poți să faci dacă ai tras frâna de mână și s-a blocat din cauza temperaturilor scăzute?
„Când ajungeţi acasă seara, nu trageţi frână de mână. Riscăm să se blocheze până dimineaţă că se anunţă temperaturi scăzute.
Dacă totuşi aţi făcut-o, încercăm uşor să mişcăm maşină în faţă sau în spate fără a interveni cu fel şi fel de lichide calde”, explică un specialist.
Ce să nu faci niciodată cu mașina iarna
De altfel, nu este bine să torni apă fierbinte pe geamuri, pentru că se formează un șoc termic și sticla se poate sparge.
„Este contraindicat să turnam apă fiartă pe geamuri. Se creează acel şoc termic şi riscăm să spargem parbrizul.
Dacă rămâneţi blocaţi, să nu va treacă idei năstruşnice prin cap! „hai să dezumflăm roţile, hai să le mai umflăm. Nu, nu aş recomandă aşa ceva”, mai spune acesta.
De altfel, mașina nu ar trebui spălată în aceste condiții meteo, din cauza că se poate deschide foarte greu.
„Nu trebuie maşina spălată în aceste condiţii meteo. Riscăm să o deschidem foarte greu sau să rupem clanţele uşilor”, spune Sorin Ene, vicecampion european la drift, conform Realitatea.
În cazul în care derapezi, vicecampionul european te învață ce trebuie să faci.
„Viraj de stângă, accelerez, am dat drumul direcţiei, vedeţi. Volanul pleacă după care îl prind când am simţit că maşină îşi reia direcţia”,