De ce nu trebuie să ții ouăle pe ușa frigiderului. Toți oamenii făceau greșeala asta

de: Ștefan R. Apostol
30 07. 2020

Majoritatea frigiderelor au un raft desemnat în ușă, cu găuri pentru ouăle dvs., așa că ar fi logic să presupunem că acesta este cel mai bun loc pentru a le depozita. Experții au dezvăluit însă că ușa frigiderului este de fapt cel mai rău loc pentru a vă păstra ouăle proaspete pentru a le face să dureze cât mai mult timp.

De ce nu trebuie să ții ouăle pe ușa frigiderului

Ușa frigiderului este cea mai caldă parte a frigiderului dvs., astfel încât ouăle dvs. vor deveni putrezite mult mai repede decât dacă le depozitați în partea principală a aparatului. Motivul pentru care ouăle se vor strica cel mai repede atunci când sunt păstrate în ușa frigiderului, se datorează faptului că aceasta este partea din frigider care este supusă celor mai extreme fluctuații de temperatură. Când deschideți și închideți frigiderul, obiectele de pe ușă vor deveni mai calde decât ar fi depozitate în alte părți ale aparatului.

De ce nu trebuie să ții ouăle pe ușa frigiderului. Toți oamenii făceau greșeala asta

Toate gospodinele ar trebui să țină cont de asta

Dar pentru cei care nu păstrează ouă în frigider, nu este nevoie să se simtă ciudat, deoarece păstrarea lor la rece este încă cel mai bun mod de a le depozita. Rafturile de ouă sunt susceptibile la schimbări de temperatură din cauza deschiderii și închiderii ușii frigiderului și pot face ca ouăle voastre să putrezească mai repede. Cel mai bun mod de a le păstra este să le păstrați în cutia originală de pe raftul mijlociu pentru a preveni schimbările de temperatură și contaminarea. Astfel că pentru o „siguranță optimă” ouăle trebuie să fie păstrate în cutii la o temperatură constantă sub 20C , departe de alimentele cu miros puternic, deoarece ouăle absorb ușor mirosurile. Ba mai mult de-atât, păstrarea ouălor în ușa frigiderului ar putea strica unele feluri de mâncare pe bază de ou, cum ar fi bezeau sau ouăle prăjite, deoarece agitarea ușii la deschiderea aparatului ar trebui să destabilizeze albușurile. Păstrarea lor la temperatura camerei va împiedica ouăle să se strice atunci când faceți ouă prăjite sau prăjituri.