De ce nu se usucă complet hainele în uscătorul de rufe. Greșeala pe care o fac multe gospodine
Este o problemă destul de frecventă, ce îi lasă pe mulți întrebându-se care este, de fapt, cauza. Răspunsul a venit chiar de la specialiști. Află, din rândurile de mai jos, de ce nu se usucă hainele complet în uscătorul de rufe. Unul dintre motive este o greșeală făcută de multe gospodine.
Un aparat pe care tot mai mulți români îl cumpără
În ultimii ani, în tot mai multe case din România și-a făcut apariția un aparat ce ne scapă de o mare problemă: uscarea hainelor. Cu toate că este de mare ajutor, multe gospodine au parte destul de des și de o surpriză neplăcută la finalul ciclului: rufele nu sunt complet uscate.
Putem preveni destul de ușor problema. Specialiștii au explicat de ce se întâmplă și ce ar trebui să facem când întâmpinăm această situație.
În primul rând, pentru a evita astfel de situații, se recomandă să nu supraîncărcăm aparatul, pentru că asta poate reduce circulația căldurii în jurul îmbrăcămintei extinzând astfel timpul de uscare.
Motivul pentru care nu se usucă complet hainele în uscătorul de rufe
Unul dintre motivele pentru care hainele nu se usucă așa cum trebuie în uscător este o greșeală pe care o fac multe gospodine, de cele mai multe ori, pentru că au uitat să pună în cuvă un articol vestimentar: deschiderea ușii în primele zece minute ale ciclului de uscare.
Dacă ușa este deschisă în timpul unui ciclu de uscare, timpul de uscare poate fi prelungit cu până la 20-30 minute de fiecare dată când ușa este deschisă.
Se recomandă ca în astfel de situații să se facă o verificare atentă a filtrelor. Dacă filtrele, condensatorul și / sau schimbul de căldură sunt murdare, acesta poate fi motivul pentru care mașina nu se încălzește.
Te-ar putea interesa și: Uscătorul de rufe dintr-un bloc din Vaslui, transformat într-o unitate de cazare de lux. E scandal uriaş între vecini, cum arată penthouse-ul
Ce trebuie să faci
Atenție, filtrele pot părea curate, dar totuși blocate. Pot fi verificate ținându-le de lumină sau sub robinet și văzând dacă apa poate curge prin ele.
Se recomandă și să se verifice dacă aparatul se încălzește:
- În primul rând, curățați aparatul și apoi porniți un ciclu temporizat de cel puțin 120 de minute fără încărcare.
- După o oră, deschideți ușa și verificați dacă tamburul este fierbinte în interior (cu cel puțin 20 de minute rămase pe afișaj).
- Dacă interiorul tamburului este fierbinte, sistemul de încălzire funcționează. În uscătoarele de rufe prevăzute cu o pompă de căldură, puteți auzi adesea zgomote de la aparat atunci când acesta se oprește.
- Dacă aparatul nu este încă fierbinte după o oră de program, vă recomandăm să solicitați vizita unui inginer de service.
Te-ar putea interesa și: Cum împiedici cearșafurile să se înnoade în uscător. Trucuri de la gospodine inventive