De ce nu se îngheață anul școlar. Ministrul Educației a transmis un mesaj despre profesorii din România

De ce nu se îngheață anul școlar. Ministrul Educației a transmis un mesaj despre profesorii din România
De ce nu se îngheață anul școlar. Ministrul Educației a transmis un mesaj despre profesorii din România

Ministrul Educației, Monica Anisie, a exclus varianta înghețării anului școlar. Oficialul a îndemnat elevii și studenții să fie atenți la informațiile pe care le citesc, mai ales la cele care vin din partea MEC, pentru a ști ce va urma, în contextul răspândirii bolii.

De ce nu se îngheață anul școlar. Ministrul Educației, mesaj despre profesorii din România

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat duminică, la Digi 24, că este exclusă până acum varianta înghețării anului școlar. Oficialul susține că profesorii mențin legătura cu elevii și, precum medicii, își fac treaba cu mijloacele pe care le au la dispoziție. Anisie a adăugat că Ministerul Educației și Cercetării (MEC) le-a făcut profesorilor o recomandare în acest sens, dar nu a fost nevoie de o decizie cu titlu obligatoriu, dat fiind că sunt oameni responsabili și își fac treaba.

De ce nu se îngheață anul școlar. Ministrul Educației a transmis un mesaj despre profesorii din România
MEC caută scenarii care să compenseze efectele crizei 

„Întotdeauna, colegii mei, cadrele didactice, au conștientizat cât este de necesar să păstreze legătura cu școala. Sunt oameni responsabili și chiar dacă vorbim despre o recomandare (și nu o obligație – n.r.) din partea ministerului, să știți că aceștia au păstrat legătura cu elevii. Nu a fost necesară o obligație, pentru că noi ne facem treaba. Așa cum și medicii își fac treaba, așa și cadrele didactice realizează legătura cu școala, în directă legătură fiind cu elevii”, a spus Anisie.

Întrebată despre o estimare, în cifre, a proporției profesorilor care desfășoară cursuri online cu elevii, Anisie a afirmat că ministerul are o estimare prin inspectoratele școlare județene, care s-au implicat mult în această perioadă.

Ministerul caută variante care să compenseze efectele crizei

„Au realizat lecții online pe diverse platforme, unele puse la dispoziție de Ministerul Educației, dar sunt și inspectorate școlare care au realizat parteneriate cu televiziuni locale și în felul acesta au ajuns în cât mai multe case pentru a păstra legătura cu școala. Aceste lecții sunt lecții de recapitulare, de fixare a cunoștințelor”, a completat ministrul.

La observația că nu există norme unitare prin care cadrele didactice comunică și fac lecții cu elevii, Anisie spune că și la clasă fiecare profesor își pregătea activitatea în feul său. Oficialul a menționat că ministerul a pus la dispoziția cadrelor didactice, prin Școala pe net, cursuri de pregătire în această perioadă.

Mai mult, a precizat că la nivelul Ministerului Educației se lucrează la diferite variante care să compenseze efectele acestei crize. Pe de altă parte, Anisie a confirmat că, în curând, ministerul va publica subiecte-model pentru elevii care vor susține examenele naționale. Este vorba despre teste-suport, de antrenament, care să vină în sprijinul învățăceilor.