De ce nu poți lua covid-19 din avion. Mihai Sturzu a explicat, de fapt, ce se întâmplă cu aerul expirat de oameni

Mihai Sturzu, un pilot pasionat

Mihai Sturzu, fostul membru al trupei Hi-Q, a explicat de ce nu poți lua coronavirus din avion, considerându-l cel mai sigur mod de deplasare și cu cele mai mici șanse de infectare.

De ce nu poți lua covid-19 din avion

Mihai Sturzu s-a dedicat aviației, lăsând muzica la o parte. Acesta a spus că regulile impuse de Guvern trebuie respectate, ele fiind spre binele oamenilor.

”Guvernul a pus toate aceste restricții pentru călătoriile cu avionul, nu companiile din România și din lume. Trebuie respectate, este o situație periculoasă pentru noi, pentru pasageri, pentru toți oamenii. Trebuie să ne adaptăm la toate cerințele care sunt în prezent. Sunt pentru binele nostru. Totuși, până la urmă, avionul este cel mai sigur mijloc de transport în general, dar și în ceea ce privește infectarea cu virusul covid.

Sunt schimbări noi și în avioanele actuale. Spre exemplu, eu pilotez acum un avion de ultimă generație care aduce aerul curat pe la sistemele de aerisire de deasupra pasagerilor și îl elimină pe cel posibil cu probleme, pe cel uzat pe la picioare. Așa că, în prezent, avionul este sigur pentru a zbura și șansele de infectare sunt cele mai mici”, a declarat Mihai Sturzu, fostul component al trupei Hi-Q, acum pilot de avion.

Mihai Sturzu, mândru de noua sa meserie

Mihai Sturzu este mândru de drumul ales în viață și spune că încă mic avea o pasiune pentru avioane, pe care obișnuia să le contempleze pe cer.

”Povestea e lungă. Eu mi-am petrecut mare parte din copilărie în comunism (aveam 10 ani la Revoluție), așa că am crescut într-o țară din care nu aveam voie să ieșim, oamenii nu puteau pur și simplu să meargă să își facă pașaport și să plece un weekend la Paris sau la Londra. Și uite așa, copilul de opt ani din mine privea mereu avioanele care brăzdau cerul cu visul ca măcar o dată în viața asta să fie și el într-unul. Treizeci de ani mai târziu, pilotam deja aceste avioane”, a declarat Mihai Sturzu pentru revista Viva.

Nu a regretat niciodată că a ales  pilotajul în detrimentul muzicii, iar momentele mai dificile îl fac să își folosească la maximum capacitățile de bun pilot.

”Nu am regretat niciodată faptul că am devenit pilot. Iar momentele mai dificile în niciun caz nu te fac să regreți, ci dimpotrivă: te pun în situația să folosești la maximum capacitățile de pilot, de membru al unui echipaj, să îți exersezi ceea ce se numesc soft skills: workload management, situational awareness, CRM, decision making”, a mai declarat Mihai Sturzu pentru sursa citată.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI