De ce nu mai răcește frigiderul, de fapt. Primul lucru pe care trebuie să-l faci dacă te confrunți cu această problemă
Frigiderul este indispensabil în orice gospodărie, mai ales că funcționează non-stop. Totodată, este aparatul electrocasnic pe care îl ținem conectat cel mai mult la curent electric. De aceea, la un moment dat, este posibil ca el să nu mai funcționeze cum trebuie. De exemplu, atunci când depozităm anumite alimente și ne dăm seama că nu mai răcește cum o făcea înainte. Dar haideți să vedem de ce nu mai răcește frigiderul!
De ce nu mai răcește frigiderul, de fapt
Frigiderul este aparatul cel mai folosit din casă, el funcționând 24 de ore din 24, 7 zile din 7. În aceste condiții, este imposibil ca uneori să nu apară și anumite probleme. Ni s-a întâmplat tuturor ca la un moment dat acesta să nu mai răcească suficient. De asemenea, nu doar că frigiderul nu mai răcește alimentele așa cum este nevoie, ci apare și un miros urât în interiorul lui.
Așadar, pentru că nimeni nu-și dorește ca frigiderul să se strice, mai ales în mijlocul unei veri toride, haideți să vedem cauzele pentru care nu mai răcește frigiderul.
Atunci când frigiderul nu mai răcește, multe persoane se gândesc că acesta se va strica în cel mai scurt timp, așa că se gândesc să-și achiziționeze altul. Există, însă, și câteva soluții pentru a localiza cu ușurință defecțiunea aparatului electrocasnic.
Cauzele pentru care frigiderul nu mai răcește suficient
Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să detectezi dacă frigiderul nu răcește, dar congelatorul îngheață. În plus, prima dată trebuie să verifici și dacă aparatul este conectat la curent, dacă becul funcționează cum trebuie în interiorul lui sau dacă motorul face zgomot sau nu. Dacă apar unele dintre aceste probleme, este posibil să fi sărit o siguranță. Mai mult de atât, trebuie să excludem din start posibilitatea că am lăsat ușa frigiderului mai mult timp deschisă.
De ce nu mai răcește frigiderul. În cazul aparatelor mai moderne, gen No Frost, trebuie să ținem cont că congelatorul generează frig uscat și acest lucru îl face să ajungă în compartimentele frigiderului cu ajutorul unui ventilator care se află în zona evaporatorului.
Pentru cei care nu știu exact despre ce e vorba, ventilatorul respectiv se află în congelator, așa că va trebui să vedem dacă funcționează corect. Dacă observați că ventilatorul merge perfect, trebuie să verificați să vedeți dacă conductele care leagă congelatorul de frigider nu sunt obstrucționate.
De ce nu mai răcește frigiderul. Când este nevoie de ajutorul unui tehnician
Totul se întâmplă datorită faptului că gheața acumulată poate bloca ventilatorul. Pentru a verifica acest lucru, trebuie să vedeți dacă din frigider se scurge apă. În acest caz, trebuie să apelăm la persoanele specializate pentru a-l repara.
De ce nu mai răcește frigiderul. Dacă aveți un frigider normal, cu îngheț, și care are un singur motor, trebuie să verificăm dacă motorul nu se aude. Dacă nu funcționează, cel mai probabil este ca termostatul să fi eșuat. Un alt motiv ar fi ca frigiderul să nu răcească și, dacă motorul funcționează, în acest caz ar putea fi o scurgere de freon.
Cum să ai grijă de frigiderul tău
Pentru a evita ca pe viitor să nu mai aveți probleme cu un frigider care nu răcește sau cu congelatorul care nu mai îngheață, trebuie să țineți cont de următoarele sfaturi, pentru o mai bună funcționare a acestuia:
- verificați temperatura constant
- dacă aveți un frigider No Frost, acesta trebuie curățat periodic, la aproximativ 2 luni. Astfel, aparul va răci corect și nu va consuma multă energie
- nu depozitați alimente fierbinți în frigider. Se recomandă ca acestea să fie la temperatura camerei
- frigiderul trebuie așezat într-un loc în care nu există lumina soarelui directă
- partea din spate a frigiderul nu trebuie să stea lipită de perete. Acestea au nevoie de o ventilație bună, în caz contrar înghețarea ar fi slăbită. Este bine să păstrați curate orificiile de aerisire care oferă frigiderului o ventilație optimă.
La ce perioadă se spală frigiderul în interior
Frigiderul este unul dintre electrocasnicele pe care le folosim cel mai mult în bucătărie, așa că se recomandă întreținerea sa corespunzătoare, în cazul în care nu vrei să-l schimbi prea curând. Iată câteva trucuri geniale pe care gospodinele ți le împărtășesc, pentru ca refrigeratorul să fie curat ca lacrima.
Știm cu toții că principala funcție a frigiderului este de a prelungi durata de valabilitate a alimentelor, acesta fiind primcipalul motiv pentru care nu trebuie să neglijăm întreținerea electrocasnicului. Un frigider curat nu numai că va arăta bine în bucătărie, dar va reduce și riscul contaminării alimentelor.
Întrucât este un aparat electric, este indicat să îl deconectați înainte de a-l curăța pentru a evita orice tip de incident. Apoi, internauții te sfătuiesc să utilizezi câteva ingrediente naturale pentru a-l curăța. Astfel, eviți substanțele pline de chimicale din comerț.
Potrivit experților, frigiderul ar trebui curățat la fiecare două luni, pentru a te asigura că electrocasnicul nu se strică, iar produsele alimentare perisabile depozitate în interiorul acestuia nu se vor altera, pierzându-și nutrienții.
Cu toate acestea, există anumite elemente ale frigiderului care necesită o curățare mai constantă datorită utilizării lor. De exemplu, ușa frigiderului ar trebui spălată la fiecare două-trei zile, în timp ce rafturile din refrigerator ar trebui curățate cel puțin o dată pe săptămână.