De ce nu este bine să dezgheți carnea la temperatura camerei. Cum trebuie să procedezi, de fapt
Pe masa din bucătărie, în frigider, în apă fierbinte sau în cuptorul cu microunde? Recomandările sunt multe, fiecare gospodină are propria metodă preferată, însă specialiștii trag un semnal de alarmă important. Află, din rândurile de mai jos, de ce nu este bine să dezgheți carnea la temperatura camerei. Cum trebuie să procedezi, de fapt.
Specialiștii au explicat de ce nu este bine să dezgheți carnea la temperatura camerei
Modul în care decongelăm carnea sau orice alt aliment este foarte important, în special în timpul lunilor de vară, când temperatura din casă este foarte ridicată. Dacă nu ținem cont de câteva reguli, nu vom face decât să creștem șansele apariției și dezvoltării bacteriilor ce pot provoca, dacă sunt ingerate, toxiinfecții alimentare.
Pentru a evita astfel de probleme, specialiștii în sănătate au făcut o listă de recomandări. Potrivit acestora, cel mai important sfat este să nu dezgheți carnea la temperatura camerei. Cu toate că este metoda la care apelează adesea cele mai multe gospodine, riscul înmulțirii bacteriilor dăunătoare crește exponențail.
Oricât de tentant este să scoți ceva din congelator și să îl dezgheți în câteva ore, lăsându-l pe masă sau blatul din bucătărie, este de evitat cu orice preț.
Te-ar putea interesa și: A presărat sare pe carnea congelată și a descoperit un truc genial. Nu a mai băgat în apă fierbinte
Cel mai sigur mod de a decongela alimentele
Potrivit specialiștilor, cel mai sigur mod de a dezgheța carnea este mutarea ei în frigider. Pentru a evita contaminarea produselor, aceștia recomandă să păstrăm mereu alimentele în recipiente ce se pot închide etanș.
Dar dacă din anumite motive nu putem dezgheța în frigider? Există și alte metode sigure, cum ar fi programul special pentru decongelare al cuptoarelor cu microunde. De asemenea, putem apela la o soluție pe care bunicile noastre o foloseau adesea: scufundarea alimentelor în apă fierbinte, care este cunoscută în mod tradițional drept bain-marie.
Desigur, chiar dacă am folosit o metodă sigură de dezghețare, contaminarea bacteriană tot poate apărea. Ținând cont de acest lucru, înainte de a consuma un produs ce a fost decongelat, trebuie să verificăm mirosul, aspectul și textura acestuia. La cea mai mică bănuială că este alterat, cel mai bine ar fi să fie aruncat.
Te-ar putea interesa și: De ce să pui bicarbonat de sodiu pe carnea de tocat. Din ce în ce mai multe gospodine fac asta