De ce nu e recomandat să dormi cu crini în cameră. Nu e vorba doar de parfumul lor puternic

de: Ștefan R. Apostol
12 09. 2024

Când vine vorba de aceste superbe flori, știm că au un miros extrem de puternic, și că este recomandat să nu le ținem foarte mul într-un spațiu închis. Dar, în afară de miros, specialiștii vin și ne reamintesc de ce nu e recomandat să dormi cu crini în cameră, și nu e vorba doar de parfumul lor puternic.

Crinii, flori superbe cu un parfum puternic

Crinii sunt una dintre cele mai populare flori din lume. Sunt, de asemenea, o priveliște comună în multe case și hoteluri. Așadar, este în regulă să ai crini în dormitor?

Răspunsul scurt este da, deși există câteva lucruri pe care ar trebui să le aveți în vedere dacă vă decideți să le includeți. Pentru început, mirosul emis de crini nu este neapărat un miros neplăcut. Este de fapt un miros care a fost asociat cu multe calități pozitive.

Acest lucru se datorează faptului că se știe că aromele promovează claritatea gândirii și concentrarea, îmbunătățesc memoria și ridică starea de spirit.

Dar, deoarece acestea pot emite un parfum distinct atunci când cresc în interior, ar putea fi ceva ce doriți să evitați crinii în casă dacă aveți alergii sau sensibilitate la mirosuri.

De ce nu e recomandat să dormi cu crini în cameră

Aceasta este o întrebare la care mulți oameni s-au gândit la un moment dat în viața lor. Răspunsul este că plantele emit anumite mirosuri care pot fi neplăcute pentru simțurile dumneavoastră.

Aceste mirosuri pot proveni de la florile, frunzele, tulpinile și rădăcinile multor plante. Există și alți factori pe care ar trebui să îi luați în considerare înainte de a decide să plantați unele în dormitor.

Unele plante, cum sunt crinii, sunt cunoscute pentru faptul că produc substanțe chimice toxice și le eliberează în aer atunci când cresc în interior. Aceste substanțe chimice pot provoca alergii sau îmbolnăviri, precum și alte probleme grave de sănătate.

Pe lângă aceasta, unele plante pot fi, de asemenea, mai dăunătoare decât merită, deoarece ocupă spațiu și necesită îngrijire frecventă, cum ar fi udarea, fertilizarea și tăierea.

Nu e vorba doar de parfumul lor puternic, ci de toxine

Crinii pot afecta respirația celor care sunt alergici la ei, dar nu toată lumea este afectată de ei. Asta pentru că ei pot avea un efect pe termen lung asupra cuiva cu alergii sau sensibilitate la mirosuri.

Acest lucru înseamnă că ar putea fi mai bine dacă evitați să adăugați plante în dormitor dacă nu doriți să le acordați timp prea des.

Dar, de asemenea, acestea ar putea provoca doar disconfort în timp ce dormim, fără a provoca de fapt vreun rău. Așadar, este important să înțelegeți cum reacționează corpul dumneavoastră la crini și dacă ar trebui sau nu să îi păstrați în dormitor.