De ce nu e bine să mături în casă dacă ai gândaci. Ce riști să pățești, nu e de glumă!
Atunci când locuiești într-o casă sau apartament mai vechi, românii știu că există mari șanse să te trezești cu tot felul de insecte supărătoare, ce se pot infiltra în bucătărie sau baie. Gândacii de bucătărie reprezintă o problemă serioasă, de care gospodinele încearcă să scape, cu orice preț. Iată cele mai bune trucuri pe care le poți face pentru a scăpa de acești dăunători casnici.
Cum scapi de gândacii de bucătărie din casă
Te confrunți și tu cu apariția neplăcută a gândacilor de bucătărie? Fii fără grijă, gospodinele românce au găsit cele mai bune trucuri pentru a scăpa de acești dăunători.
Insectele pot apărea din varii motive, fie că ai lăsat resturi de mâncare în anumite colțuri ale apartamentului sau casei, fie din cauza ghenelor pline cu resturi menajere, care există în interiorul blocurilor din cartier.
Așadar, gospodinele apelează la tot felul de trucuri și soluții, atât chimice, cât și naturale, pentru a scăpa de dăunătorii casnici. În primul rând, gospodinele vă recomandă să insistați cu organizarea și curățenia din casă. Nu lăsați vase nespălate în chiuvetă, iar gunoiul trebuie scos din coș în maxim 48 de ore de când ai aruncat resturile de mâncare.
Mai departe, chiar dacă primul instinct este acela de a lua mătura, este foarte important de știut faptul că acest lucru trebuie evitat. Oricât de eficientă ți s-ar părea, specialiștii te sfătuiesc să apelezi cu încredere la un aspirator pentru a face curățenie, în special la cel cu apă, pentru a fi sigur de faptul că locuința ta va fi igienizată corect.
Gândacii de bucătărie se refugiază în locuri umede
Nu uita faptul că gândacii de bucătărie se înmulţesc şi se dezvoltă rapid, iar unul este mai mult decât suficient pentru ca, peste două zile, să te trezești cu o mică armată de dăunători la tine în cameră.
Aceste insecte dezgustătoare au culoarea roșie și trăiesc circa 6 luni, hrănindu-se cu resturile menajere. Gândacii se refugiază în zone calde şi umede, precum în spatele mobilierului și a frigiderului, în jurul ţevăriei şi în fantele zidurilor. Nu uitați să verificaţi orice sursă ce are un grad ridicat de umiditate.
Puteți folosi tot felul de soluții chimice pentru a scăpa de gândaci, recomandat fiind să le căutați pe cele mai eficiente, ce se pot procura de la farmacia veterinară.