De ce nu a purtat Klaus Iohannis mască. Explicația Administrației Prezidențiale

de: Năstase Mirabela
21 07. 2020

La Consiliul European, purtarea măștii de protecție a fost opțională, nu obligatorie, iar acesta a fost motivul pentru care președintele Klaus Iohannis apare în unele imagini fără mască de protecție, iar în alte poze apare cu mască de protecție, la fel precum alți lideri europeni, a transmis azi Administrația Prezidențială.

De ce nu a purtat Klaus Iohannis mască

„În contextul pandemiei de COVID-19, reuniunea Consiliului European s-a desfășurat în condiții maxime de siguranță sanitară, însă purtarea măștii în cadrul ședințelor plenare, precum și în alte formate restrânse, a fost opțională, și nu obligatorie, așa cum s-a putut observa de altfel din înregistrările video și din fotografiile realizate pe durata Consiliului. Cu toate acestea, pe parcursul celor patru zile și patru nopți de negocieri intense, Președintele României, la fel ca și alți lideri europeni, a folosit masca de protecție, existând doar unele excepții punctuale, cu durată limitată”, este răspunsul oficial al Administrației Prezidențiale pentru stiripesurse.ro.

Ce a anunțat Klaus Iohannis la finele maratonului de negocieri din cadrul Consiliului European

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, astăzi la finalul maratonului de negocieri din cadrul Consiliului European, că acordul la care au ajuns liderii Uniunii înseamnă un câștig pentru România, care a obținut 79,9 miliarde de euro.

„Tocmai s-a încheiat Consiliul European și am ajuns la un acord. Am ajuns la un acord foarte important pentru Europa, un acord extrem de important pentru România”, a declarat Klaus Iohannis.

„Iată că, după discuții foarte complicate, după negocieri foarte complicate, după patru zile și patru nopți de negociere, am obținut pentru România o sumă impresionantă – 79,9 miliarde de euro – pentru proiectele europene, negocieri care ne permit acum să trecem la etapa următoare”, a mai afirmat Klaus Iohannis.

El a mai precizat că banii vor putea fi folosiți pentru refacerea infrastructurii, pentru construcția de școli sau spitale, precum și pentru modernizarea de sisteme publice.

„Vom folosi această sumă de 80 de miliarde pentru a reface infrastructura în România, pentru a construi spitale, școli, pentru a moderniza marile sisteme publice”, a maai precizat Klaus Iohannis.