De ce mâncarea din avioane are un gust diferit. Motivul te va surprinde
De ani buni, preparatele pe care pasagerii le primesc în timpul zborurilor nu sunt considerate vreun răsfăț pentru papilele gustative, chiar din contră. Te-ai întrebat vreodată de ce mâncarea din avioane are gust diferit? Motivul este surprinzător.
De ce mâncarea din avioane are un gust diferit
Călătoria cu avionul este în prezent foarte diferită de ceea ce era acum câțiva ani, înainte de apariția companiilor low cost. La acea vreme, orice bilet cumpărat includea întotdeauna un bagaj de cală, un loc la alegere. Mai mult, pasagerilor li se oferea și un meniu din care puteau opta pentru preparatele oferite în timpul zborului, în funcție de durata călătoriei.
În ciuda faptului că preparatele erau variate, nu au fost considerate niciodată un răsfăț pentru papilele gustative, mulți oameni susținând că mâncarea din avion are mereu un gust diferit.
Cu alte cuvinte, pastele bolognese au o aromă diferită în avion decât cele făcute acaă sau comandate la restaurant. Adevărul este că există un motiv, iar explicația a fost oferită de un utilizator al platformei TikTok.
Te-ar putea interesa și: Cum a apărut o femeie în avion după ce a refuzat să plătească bagajul de cală. Călătorii au crezut că nu văd bine, imagini virale!
„Dacă luați acea farfurie cu mâncare înapoi la pământ, va avea un gust complet diferit de cel din timpul zborului”
Bucătarul Heinz Wuth a explicat într-un videoclip de pe contul său de TikTok (@soycienciaycocina) motivul pentru care mâncarea nu are același gust în avioane ca oriunde altundeva, punctând că totul ține de aromă.
Wuth a spus că oamenii percep gusturile diferit atunci când zboară la mii de metri înălțime. Presiunea din cabină este diferită de cea cu care suntem obișnuiți și face ca mediul să fie foarte uscat și căile respiratorii deshidratate.
Lipsa de umiditate în căile respiratorii, pe lângă vibrațiile și zgomotele care afectează percepția aromelor, fac ca mâncarea să nu aibă același gust.
„De fapt, dacă luați acea farfurie cu mâncare înapoi la pământ, va avea un gust complet diferit de cel din timpul zborului”, a explicat bucătarul.
Companiile aeriene sunt conștiente de acest lucru și încearcă să remedieze această problemă astfel încât felurile de mâncare să aibă un gust mai bun. Se condimentează alimentele mai mult sau se adăugă mult sos pentru a da mai multă aromă, contracarând astfel efectele consumului la mare altitudine.
Te-ar putea interesa și: Mărturisirile unei angajate Wizzair din Iași despre ce se află în culisele meseriei de stewardesă: „Nu știu cât este de înțeles conceptul de însoțitor de zbor”