De ce leșină românii după vaccinare, de fapt. O studentă la Medicină explică fenomenul VIDEO

de: Alexandra Chivu
16 04. 2021

O studentă la Medicină a vorbit despre cum decurge activitatea în centrul de vaccinare în cadrul căruia este voluntar, despre temerile și întrebările românilor care trec pragul clinicii și leșinurile acestora după imunizare.

O studentă la Medicină a explicat de ce leșină românii după vaccinare

Andreea Bugestul este studentă în anul VI la Facultatea de Medicină din cadrul Universității ”Ovidius” din Contanța. Aceasta a căutat să se implice ca voluntar încă de la apariția primelor cazuri de boală în spitalele de la noi. A început activitatea anul trecut, când a fost repartizată la Spitalul Militar Modular de Intervenție și Tratament (SMMIT) Constanța.

În ZIUA LIVE, ea a vorbit despre cum decurge activitatea în centrul de vaccinare și întrebările celor care îi trec pragul. Aceasta a atins și un subiect controversat, leșinurile după vaccinare, despre care a spus că sunt efectul needucării populației din punct de vedere medical. Oamenii vin nemâncați în fața acestui moment și, în plus, nu își fac analize.

„Am stat 1 lună și jumătate la SMMIT. Noi am ajutat logistic, au încercat să ne protejeze să nu intrăm la pacienți infectați dar am fost nevoiți să ne echipăm și să intrăm la pacienții cu COVID-19. Acum au început să vină foarte mulți tineri cu probleme respiratorii. Nu se mai face față”, a povestit Andreea.

„Eu sunt prima figură pe care o vede omul când intră la vaccinare. Eu fac un mic triaj, pun întrebări. Au existat persoane care au avut lipotimii. Noi îi spunem sindromul halatului alb. Am văzut peste 7.000 de oameni și nu am văzut nicio reacția gravă. Leșinurile au existat din cauză că populația nu a fost educată să vină mâncată la vaccin. Oamenii nu vin la analize! Trebuie să mănânce înainte să se vaccineze! Au fost cazuri de oameni, care deși se știau cu frică de ace, nu ne-au spus și au leșinat”, a completat ea.

Ce spune despre oamenii care nu cred în beneficiul serului anti-COVID-19

„Din păcate este această modă a formatorilor de opinie care nu sunt medici. Probabil această încredere va crește în câteva luni când se vor face studii suplimentare despre vaccin.”