De ce iese piureul de cartofi uleios sau cleios? Greșeala pe care o fac multe gospodine

De ce iese piureul de cartofi uleios sau cleios? Greșeala pe care o fac multe gospodine
Cum să îți iasă mereu piureul de cartofi pufos?

Piureul de cartofi este cea mai simplă garnitură. Această rețetă este des preferată de români alături de friptură la cuptor de pui, porc sau vită ori alături de un ostropel care aduce tuturor aminte de copilărie. Desigur că nici celebrul șnițel nu lipsește de lângă piureul pufos din farfurie la o masă normală de prânz. Care este motivul pentru care acesta îți iese uleios sau cleios uneori? Iată ce faci greșit și ce ingredient trebuie să pui cu grijă!

Trucuri pentru piure de cartofi: de ce îți iese uleios sau cleios?

Piureul de cartofi se numără printre cele mai simple garnituri din cartea de rețete. Toate gospodinele îl fac în special când sunt în criză de timp. Acesta merge fantastic alături de multe alte tipuri de carne sau alături de legume cu sos.

Trebuie doar să cureți cartofii și să îi lași la fiert, dar pasul următor este cel mai important. Mulți ar crede că nu este deloc greu să îl faci, dar ca oricare alt preparat are secretele lui. Din păcate, chiar și unele gospodine reușesc să facă multe greșeli atunci când îl prepară.

Piureul devine cleios dacă adaugi apă rece în el atunci când amesteci cartofii. De asemenea, dacă folosești unt ține cont că și el trebuie să fie tot la temperatura camerei. Este foarte util să lași untul sau laptele pe masă când începi să cureți cartofii pentru fiert, ulterior să tai cuburi untul și să îl adaugi peste legume. În felul acesta o să ai parte de cel mai pufos și cremos preparat.

Secretul unui bucătar

„Cartofii au o mineralitate foarte delicată în profilul lor de aromă, iar când îi gătești în apă și torni acea apă la scurgere, ai extras toată aroma din ei.

Deci cum fac eu piureul de cartofi – Pentru că tu oricum îl amesteci la final cu smântână și unt, nu? – O să iau smântâna și untul, le amestec și gătesc cartofii în această compoziție.”, a explicat Tyler Florence.

Specialistul care este prezent în multe emisiuni culinare susține că are o modalitate specială prin care oferă un plus de gust preparatului. El a sugerat bucătarilor de duminică să fiarbă direct în smântână de gătit cartofii în loc de apă.

În felul acesta oaspeții tăi vor fi extrem de încântați de porția simplă de piure pe care o servesc și cu siguranță vor mai cere una. Nu uita să pui mult sos lângă și să îl servești cu pătrunjel proaspăt tocat.