De ce găluștele pentru supă nu ies mari și aurii. Gospodinele iscusite nu uită niciodată de acest ingredient
Supă cu găluște este o rețetă tradițională românească, adorată pentru gustul său reconfortant și ușurința cu care se prepară. Dar tot secretul sunt găluștele, care trebuie să fie mari și aurii. Află ce să pui în ele ca să-ți iasă cele mai bune.
Cum se face compozitia de găluște
Să faci supă cu găluște e foarte ușor. Ai nevoie de câteva ingrediente simple și de puțin timp liber în bucătărie. Dar tot secretul sunt găluștele care trebuie să fie, în primul rând, pufoase și mari. Și pentru asta trebuie să știi ce să pui în compoziție.
Gospodinele nu uită niciodată să pună un ingredient special care face găluștele mari. Este vorba despre parful de copt. Dar unele folosesc și turmeric. Acest ingredient, specific indian, are o multime de proprietati vindecatoare, fiind considerat cel mai puternic antiinflamator natural. Efectele curcuminei, substanta care se regaseste din belsug in turmeric, sunt comparabile cu cele ale ibuprofenului si a aspirinei, potrivit studiilor.
Și pe lângă aceste ingrediente, trebuie doar să le amesteci foarte bine , să ai răbdare să se umfle grișul și apoi să le fierbi bine, la foc mic de tot.
Ingrediente pentru găluște
- un ou
- 5 linguri griș
- un praf de sare
- o jumătate linguriță turmeric măcinat
- o jumătate linguriță praf de copt
Cum se prepară găluștele
Într-un bol, bați oul cu un praf de sare, și turmeric până devine pufos. Grișul se amestecă separat cu praful de copt, apoi se adaugă și se încorporează prin miscări ușoare. Consistența amestecului trebuie să fie una cremoasă, nu prea densă.
Compoziția pentru găluște se acoperă cu folie alimentară și se introduce în frigider pentru 30 de minute înainte de a se adaugă în supă.
Când se pun găluștele în supă
Cu ajutorul unei linguri umezite, ia câte puțin din amestecul de găluște și dă-i drumul în supă. Aceasta trebuie să fiarbă încet în acest moment.
Dar când se pun găluștele în supă, de fapt? Marii bucătari spun că pe lângă compoziție, contează mult și momentul când se pun găluștele în supă. În acest mod, acestea vor ieși pufoase, dar și moi. Iar riscul să fie tari în interior nu mai există. Astfel, găluștele trebuie adăugate la final, doar după ce legumele și carnea au fiert complet.
Apoi, găluștele se mai lasă la fiert la foc mic timp de 10-15 minute. În momentul în care acestea s-au umflat și se ridică la suprafață, înseamnă că sunt gata.