De ce femeile au mai mulţi anticorpi după covid-19 decât bărbaţii. Dr. Adrian Marinescu explică

De ce femeile au mai mulţi anticorpi după covid-19 decât bărbaţii. Dr. Adrian Marinescu explică
De ce femeile au mai mulți anticorpi după covid-19 decât bărbații. Dr. Adrian Marinescu explică

Directorul medical al Institutului ”Matei Balș” din București, Adrian Marinescu a explicat de ce femeile au mai mulți anticorpi decât bărbații, după ce au fost infectate cu Covid-19.

Femeile au mai mulți anticorpi decât bărbații

Potrivit unui studiu efectuat în România, numărul de anticorpi în cazul femeilor este mai mare decât în cazul bărbaților. Totodată, se arată faptul că numărul persoanelor care s-au infectat în primele șase luni de la vaccinare este de sub 2%. Dintre acestea, majoritatea au peste 40 de ani, iar la maxim două săptămâni de la rapel, numărul anticorpilor acestora era de maxim 300. Medicul Adrian Marinescu a explicat aceste cifre și de ce femeile au un număr mai mare de anticorpi.

”Femeile oricum trăiesc mai mult decât noi (nr. bărbații) și este un lucru dovedit. Sunt niște date, este adevărat că ele trebuie verificate și pot fi mai multe ipoteze. Este partea hormonală și se spune că hormonii estrogeni ar avea un rol în menținerea nivelului de anticorpi pentru o perioadă mai lungă de timp.

Şi mai e un adevăr: femeile sunt mai puțin bolnave decât bărbații. Vorbim de afecțiunile cronice, vorbim de stilul de viață. Statistic vorbind, bărbații sunt cei care au mai multe lucruri în spate și motivul pentru care fac mai des forme severe decât femeile”, a spus medicul Adrian Marinescu.

Totdată, medicul a explicat că toți cei care au fost infectați cu Covid-19 după vaccinare, au avut o formă mult mai ușoară a bolii care a putut fi tratată acasă, după ce medicul de familie a efectuat evaluarea pacientului.

”Cei mai mulți (nr. pacienți) sunt nevaccinați. Este adevărat că se infectează și după schema completă de vaccinare dar aici este interesant. Ajung destul de puțin pentru că cei vaccinați având forme ușoare, în general le rezolvă acasă, probabil că o evaluare făcută prin medicul de familie”, a precizat medicul Adrian Marinescu la Antena 3.

Dr. Adrian Marinescu

Care sunt recomandările medicului Adrian Marinescu pentru valul patru

Directorul Institutului Matei Balș a explicat și care ar fi soluțiile în cazul celui de-al patrulea val al infecției cu Covid-19.

„Există un ordin de ministru care spune clar: orice spital trebuie să vină cu un dublu circuit. Într-o situație grea, cum e cea de acum, 30% dintre locuri trebuie să fie pentru pacienți cu SARS-CoV-2. Dacă în toate spitalele s-ar face această evaluare, situația ar arata altfel. Al doilea aspect: testăm mai mult.

Oamenii își pot face teste și acasă. Problema pe care o avem este că în momentul în care ai un diagnostic, acea persoană ar trebui evaluată. Că începe cu medicul de familie sau continuă cu spitalul, ar trebui să o facă în timp real. Vorbim foarte des de paturile de Terapie Intensivă. Important e să nu am un pacient critic care să ajungă în punctul în care are complicații. Ar trebui să intervin înainte, și acest lucru îl pot face dacă îl evaluez rapid, din momentul diagnosticului. Și am nevoie de spitale pentru a o face”, a explicat acesta.

Medicul explică faptul că ”vaccinarea are ca obiectiv principal ca persoana respectivă să nu facă o formă severă. Este ceea ce, de fapt, mă interesează. Mai ales pentru cei vulnerabili, cei în vârstă. Nu vorbim doar de vaccinare, vorbim și de cei care au trecut prin boală. În final, protecția populației se va obține în două moduri: cei care se vaccinează și cei care trec prin boașă. Diferența este că nu am vrea să avem pierderi”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI