De ce este interzis să vorbești la telefon în benzinărie, de fapt. Explicația care va clarifica tot
Poate că nu multă știe acest aspect, însă vorbitul la telefon este interzis în benzinărie. În majoritate sunt afișe prin care se transmit că vorbitul la telefon în timp ce alimentezi este interzis, însă de ce?
De ce nu ai voie să vorbești la telefon în benzinărie
Unii șoferi consideră această interdicție ca fiind mai mult o glumă. De ce nu ai avea voie să vorbești la telefon în benzinărie? Ce se poate întâmpla? Ei sunt siguri că nu există niciun pericol, însă nu este așa.
Pericolul există, iar specialiștii spun că, atunci când folosești telefonul în timp ce alimentezi mașina, adică pui mână pe pistolul de alimentare de la pompă, există posibilitatea să se producă o descărcare.
Prin urmare, pot apărea scântei care să aprindă gazele emanate din rezervorul mașinii atunci când alimentezi cu benzină. De-a lungul timpului au existat mai multe cazuri în care cei care vorbeau la telefon în timp ce alimentau au provocat explozii care, din păcate, s-au soldat cu victime.
Pentru a fi evitate astfel de catastrofe, au fost inventate pistoalele de alimentare care aspiră vaporii de carburant emanați din rezervorul automobilului în timpul alimentării.
De ce nu este bine să adormi cu telefonul la cap
Probabil că mulți dintre noi dormim cu telefonul la cap, pe noptieră sau sub pernă. Cu toate acestea, există anumite riscuri. Chiar dacă ești tentat să lași telefonul în apropierea capului, cel mai bine ar fi să eviți să faci acest lucru. Iată de ce.
Telefoanele mobile lăsate în pat, sub pernă sau pe așternut reprezintă un risc de incendiu sau ardere. Bateria telefonului poate lua foc. Desigur, astfel de cazuri sunt rare, izolate, însă se poate întâmpla.
Specialiștii în domeniu au stabilit că că bateriile supraîncălzite sau arse au provocat mai multe cazuri de arsuri de gradul doi. Totodată, nu este indicat să folosiți telefonul mobil înainte de culcare.
Dacă doriți sun somn odihnitor, evitați lumina albastră emisă de telefoanele mobile. Acestea inhibă producția de melatonină, hormonul care ajută la un somn cât mai adânc și odihnitor.
În mod normal, spun specialiștii, telefonul nu ar trebui ținut în încăperea în care dormim. Dacă ai cu adevărat nevoie de alarmă de dimineață și nu o auzi din cealaltă cameră, este indicat să-l pui pe birou, însă nu aproape de cap.