De ce este interzis să folosești detergent de vase în mașina de spălat. Greșeala pe care o fac mulți români

de: Sabina Anastasia
28 04. 2023

Multe gospodine obișnuiesc să înlocuiască tabletele concepute special pentru curățarea vaselor cu produse clasice din bucătărie. Știai că, în unele cazuri, te-ai putea pune în pericol major? Playtech Știri îți explică de ce este interzis să folosești detergent de vase în mașina de spălat vesela, potrivit experților în domeniu.

De ce este interzis să folosești detergent de vase în mașina de spălat

Dacă folosești mașină de spălat vase, fără îndoială ți s-a întâmplat și ție cel puțin o dată să rămâi fără tablete sau capsule pentru spălarea furculițelor, farfuriilor, oalelor și tigăilor murdare. Bineînțeles, primul impuls a fost să înlocuiești produsele cu pricina cu cele clasice din bucătărie, nu-i așa? Este o mare greșeală.

Multe gospodine au obiceiul de a folosi detergent clasic în locul tabletelor sau capsulelor pentru mașina de spălat vase, fără să știe că se pot expune unor riscuri majore. Specialiștii în domeniu spun că detergentul clasic nu este deloc cea mai bună alternativă pentru soluțiile concepute special pentru acest aparat electrocasnic.

Dacă folosești detergent de vase în locul tabletelor sau capsulelor, riști ca aparatul electrocasnic să se deterioreze, costurile reparațiilor fiind foarte ridicate. În același timp, pericolul de incendiu nu este exclus.

„Dacă este utilizat (detergentul de vase – n.r.) într-o mașină de spălat vase, formula lui bogată va conduce la supraspumare. Aceasta poate cauza deteriorarea aparatului, precum și producerea unei cantități incontrolabile de spumă, care poate pătrunde printre garniturile de apă și se poate scurge pe podea. Poate să conducă și la probleme mecanice, dar și electrice”, avertizează expertul Andrew Brown.

Ce probleme ar putea apărea. Riscul de incendiu nu este exclus

Dacă folosești detergentul clasic în locul tabletelor concepute special pentru mașina de spălat vase, riști ca filtrele aparatului electrocasnic să se înfunde. Spuma produsă de detergentul clasic poate să reducă eficiența mașinii de spălat și, în timp, performanța pe care o va atinge la capitolul curățare va scădea.

Spuma produsă de detergentul de vase poate interfera și cu brațele de pulverizare ale mașinii de spălat. Din cauza produsului cu pricina, ele se pot înfunda sau deteriora complet, avertizează specialiștii în domeniu. În schimb, în cazul utilizării de tablete, un astfel de pericol nu este real.

Te-ar putea interesa și: Obiectele din bucătărie pe care să nu le pui în mașina de spălat vase. Faci o mare greșeală

Dacă supraspumarea cauzează daune de apă la componentele electrice ale mașinii de spălat vase, aceasta poate provoca scurtcircuite, mai spun experții. Ceea ce înseamnă reparații, care, în cazul aparatului electrocasnic cu pricina, nu sunt deloc ieftine. În cel mai rău caz, te poți confrunta și cu incendiu. Panoul de comandă s-ar putea strica, de asemenea, din cauza detergentului clasic de vase.