De ce este bine să pui muşcate vara la toate ferestrele apartamentului. Nu te gândeai vreodată că au acest efect

De ce este bine să pui muşcate vara la toate ferestrele apartamentului. Nu te gândeai vreodată că au acest efect
De ce este bine sa pui muscate vara la toate ferestrele apartamentului

Pentru pasionații de grădinărit și nu numai, mușcatele sunt printre cele mai populare plante în ghivece din România. Albe, roz, roșii sau violet, aceste flori înfrumusețează orice apartament sau casă. Trucul ăsta e genial. De ce e bine să pui mușcate pe pervazul de la geam.

De ce este bine să pui muşcate vara la toate ferestrele apartamentului

Se spune că florile înfrumusețează orice apartament sau casă, prin aromele îmbietoare și coloritul frumos al petalelor. Cu toate acestea, plantele în ghivece au un rol mult mai important decât cel estetic. Produc oxigen, țin insectele la distanță și reduc din umiditatea aerului.

Un truc esențial pe care toți grădinarii îl recomandă este să puneți ghivece cu mușcate la fereastră, pe terasă sau în curte. Motivul este unul extrem de simplu și eficient. Poate nu te-ai gândit la asta până acum, dar aceste plante ajută să țină la distanță țânțarii și alte insecte periculoase.

Lavanda, lemongrassul, gălbenele, busuiocul și rozmarinul sunt doar câteva dintre plantele care alungă insectele enervante. Tot ce trebuie să faci este să pui aceste plante în ghivece pe marginea balconului sau în curte, de jur împrejur. Diferențele se văd încă din primele ore. Țânțarii vor ocoli curtea sau balconul tău în doar câteva secunde.

Cum fertilizăm corect mușcatele

Mușcatele sunt extrem de plăcute ochiului și nu sunt deloc pretențioase. Cu toate acestea, plantele necesită o îngrijire specială. Un truc important în a face mușcatele să înflorească mai repede este să poziționezi plantele către lumină. Dacă vrei ca mușcatele tale să facă multe flori, este recomandat să pui jardinierele la lumină.

Reține că este foarte important să nu ții florile la umbră. În afară de faptul că vor avea flori puţine, mușcatele vor deveni sensibile la boli.

Pe de altă parte, chiar dacă ții mușcatele la soare, ai grijă să nu fie expuse unui soare puternic, care le va arde. Mai bine spus, în zilele toride de vară mușcatele trebuie protejate cu o umbrelă sau mutate din bătaia directă a soarelui.

Un alt secret spus de grădinari este să pui în apa de udat îngrăşământ lichid, în lunile aprilie – septembrie. În perioada de înforire abundentă, mușcatele se pot fertilizat o dată pe săptămână, în funcție de recomandarea făcută și de producătorul fertilizantului pe care îl folosiți.

Cea mai bună soluție este să folosești îngrășământ special pentru mușcate, dar dacă nu ai multe ghivece cu mușcate poți pune și îngrășământ pentru plante cu flori. Respectă dozele recomandate de producător pentru fertilizantul pe care îl folosești.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI