De ce este bine să pui apă minerală în compoziţia pentru cârnaţi. Trucul celor mai iscusite gospodine

De ce este bine să pui apă minerală în compoziţia pentru cârnaţi. Trucul celor mai iscusite gospodine
Truc pentru cârnații de casă

Gospodinele știu câteva trucuri pentru cârnații pentru sărbătorile de iarnă. Experiența lor își spune cuvântul, iar din ce în ce mai multe doamne au început să-și dezvăluie secretele. De ce este bine să pui apă minerală în compoziția lor?

Truc pentru cârnații de sărbători: pune apă minerală în compoziție

Masa de Crăciun nu este completă fără preparatele tradiționale românești. Românii adoră să pună pe masă: tobă, ruladă de carne, plăcinte de carne, mezeluri specifice, piftie și nu în ultimul rând cârnați.

Bucătarii ne oferă câteva secrete pentru cei mai buni cârnați care cu siguranță vor fi lăudați de toți invitații. Unul dintre pașii importanți este să nu uiți să pui apă minerală în compoziție pentru că în modul acesta ea va fi mai aerată, iar când îi vei frige pe grătar sau îi vei pune în ulei ei vor căpăta o culoare mai frumoasă.

„Dacă vreţi să faceţi cârnaţi de casă trebuie să alegeţi carne mai grasă gen fleică sau ceafă. Dacă alegeţi pulpă puteţi pune puţină grăsime, de preferat slănină de la porc. Se poate amesteca şi carne de porc cu vită.

Este necesar să fie carne mai grasă, deoarece atunci când îi afumaţi o parte din grăsime dispare şi nu vreţi să aveţi cârnaţi seci. Carnea se toacă prin maşină şi se amestecă foarte bine“, spune bucătarul Marian Toma.

Mațele trebuie să fie foarte subțiri

Pentru a fi mai gustoși este bine să alegi intestine cât mai subțiri ca să nu fie deloc grețoși și mai ușor de gătit. Poți să le cumperi deja curățate sau să ți le cureți singur acasă cu mare grijă cu oțet sau apă cu bicarbonat. De asemenea, poți să le pui în apă rece cu sare și puțin piper pentru a înlătura orice miros nedorit.

„Compoziţia de cârnaţi se introduce în maţe. Este important ca acestea să fie cât mai subţiri deoarece astfel cârnaţii vor fi mai gustoşi şi se vor găti mai uşor. Este recomandat că cumpăraţi intestine gata curăţate din comerţ.

Persoanele care vor să folosească maţele de la porcul pe care l-au tăiat trebuie să le cureţe extrem de bine. Acestea trebuie ţinute în apă rece cu sare şi puţin piper pentru a înlătura orice fel de miros neplăcut“, mai spune bucătarul.

Secretul știut de gospodine

De asemenea, trebuie să nu folosești prea multe condimente pentru că în modul acesta vei obține o aromă puternică doar din ele, iar majoritatea oamenilor vor să simtă și gustul cărnurilor adăugate.

„Un secret este ca atunci când amestecaţi să puneţi puţină apă minerală, iar compoziţia va fi mai pufoasă. Puteţi adăuga puţin ienibahar dacă vreţi să fie mai aromaţi, dar nu scăpaţi foarte mult condimente”, mai spune specialistul, conform adevărul.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI