De ce este bine să presari sare în pragul casei. Toți românii trebuie să știe asta

De ce este bine să presari sare în pragul casei. Toți românii trebuie să știe asta
Află care este cel mai bun mod de a folosi sarea pentru a vă curăța propria casă

Simți niște vibrații negative în casă. Ești convins că e nevoie de mai mult decât să arzi o lumânare generică cu parfum de vanilie? Răspunsul pentru a-ți împrospăta locuința și a scoate din casă orice rău augur ceste foarte simplu. De fapt, s-ar putea să se afle deja în cămară, și anume sarea. Oamenii iubesc mirosul aerului sărat de pe plajă. Mulți alții cred că acesta poate, de fapt, să elimine și energia toxică dintr-un spațiu. Pentru că, să recunoaștem, uneori, o cameră are nevoie de o mică curățenie spirituală de primăvară, iar adăugarea de sare în colțurile unei încăperi este o modalitate ieftină și eficientă de a face exact acest lucru. Chiar și atunci când presărăm sarea în pragul casei, un obicei vechi practicat și la români.

De ce ar trebui să pui sare în colțurile casei tale

Multe culturi din întreaga lume au apelat la puterile vindecătoare ale sării pentru a binecuvânta un spațiu și pentru a îndepărta orice forță negativă. Luptătorii japonezi de sumo nu își încep meciul până când nu se aruncă sare în ring. Astfel alungă spiritele rele. Preoții catolici au folosit sarea în timpul exorcizărilor.

Să sperăm că nu ai nevoie de sare pentru curățarea demonilor. Chiar dacă locuința ta este lipsită de spirite demonice din lumea interlopă, este posibil ca locuința ta să aibă nevoie de o curățare.

Credința că tot ceea ce se întâmplă într-o cameră rămâne într-o cameră este un concept susținut de culturi din întreaga lume. Vastu, o practică indiană care precede feng shui, a subscris la practica de a folosi sarea pentru a atrage negativitatea de peste 6.000 de ani.

Care este cel mai bun mod de a folosi sarea pentru a curăța propria casă?

Conform practicii, există numeroase moduri de a folosi sarea pentru a curăța o cameră. Deși unii oameni pot opta pentru o lampă de sare, un simplu bol cu puțină sare funcționează la fel de bine. Se recomandă evitarea unui bol poros, cum ar fi lemnul netratat. Sarea  îl distruge în câteva zile.

În ceea ce privește tipul de sare pe care să o folosești, de preferat este să se folosească orice altă sare în afară de cea prelucrată industrial. Genul acesta de sare, pur și simplu nu pare suficient de naturală.

Unele persoane ar putea prefera să presare câteva ierburi. De exemplu, ienupărul sau rozmarinul, împreună cu sarea, dar nu este în niciun caz o necesitate.

Așează sarea în colțurile casei, lângă o ușă folosită frecvent sau lângă fereastră. Poți chiar să presari o parte din ea pe covor și să o lași să stea timp de o oră sau două înainte de a o aspira.

Cheia este să lași sarea să stea câteva zile. Astfel va acționa ca un magnet și va scoate orice energie negativă care ar putea să persiste în încăpere. Reține că această sare nu este pentru consum.

Așa că nu permite animalelor de companie să o mănânce sau să se murdărească pe lăbuțe. Arunc-o după ce a aspirat orice toxicitate care ar fi putut fi în spațiu.

De asemenea, nu vreț să lași permanent sarea în colțurile casei. Vei dori să te debarasezi în cele din urmă de ea și de toată energia negativă pe care a absorbit-o.

Pune sare în pragul ușii. Alungă răul din jurul casei

În cultura românească, așa cum am mai spus-o, există tradiții, obiceiuri și, bineînțeles, superstiții. Una dintre ele spune că răul poate fi permanent în jurul tău. Și mai ales încearcă să intre în casele noi. În acest caz, spune o superstiție din popor, este bine să presari sare în pragul casei, așa alungi tot răul și ai armonie și sănătate în casă.

Concluzie

În regulă, poate că vindecarea holistică nu este genul tău. Totuși, înainte de a pune sarea înapoi în dulap, ține cont că nu este grozavă doar pentru a ține departe spiritele negative și vibrațiile rele, ci și oaspeții nedoriți de tipul celor cu opt picioare.

Cei mai mulți oameni ar prefera să nu aibă păianjeni în interiorul casei lor. Sarea poate fi o modalitate naturală excelentă de a ține păianjenii departe de casa ta. Se recomandă amestecarea unei soluții de sare și apă și pulverizarea zonelor în care ar putea exista un cuib de păianjen.

În timp ce există numeroase modalități de a scăpa de vibrațiile rele dintr-o casă, care variază de la arderea salviei până la a cere unui preot să o binecuvânteze cu apă sfințită, niciuna nu este la fel de obișnuită ca sarea de masă obișnuită.

Ești gata să o încerci? Atunci, la treabă!