De ce e bine să consumăm cacao? Ce efect are asupra memoriei și cum luptă cu bolile cardiovasculare

de: Redacția
11 05. 2019

Consumul de cacao are o influență pozitivă asupra bunei funcționări a organismului uman. Spre deosebire de cafea, pudra de cacao nu creează dependență.

Despre cacao se știe că este bogată în minerale (calciu, magneziu, potasiu, fosfor, zinc și fier). Acestora li se adaugă vitaminele B (B1, B2, B3, B6, B9).

Efectele benefice se datorează substanțelor flavonoide, alături de catechine și epicatechine, substanțe active din bobul de cacao.

Astfel, acești antioxidanți pot reduce riscul unor afecțiuni precum diabet zaharat, infarct miocardic, accident vascular celebral și cancer.

Consumul de cacao – efecte benefice pentru mai multe afecțiuni

Pudra de cacao, consumată în diverse compoziții, poate regla nivelul tensiunii arteriale.

Poate contribui la îmbunătățirea metabolizării zahărului din sânge iar unele studii, citate de Sfatulmedicului.ro, arată că pudra de cacao ar ajuta la prevenirea diabetului zaharat de tip II.

Antioxidanții protejează celulele de radicalii liberi și reduce riscul apariției cancerului.

De asemenea, antioxidanții ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare pentru că flavonoidele au ca efect curățarea vaselor de sânge. De asemenea, au rolul de a reduce degradarea celulelor.

Astfel, utilizarea pudrei de cacao în alimentație are ca efect prevenirea unor boli precum Alzheimerul și un efect de menținere a memoriei.

Pudra de cacao, soluție anti-inflamatorie

Experții apreciază că, prin consumul regulat de cacao, putem încetini procesul de îmbătrânire a organismului.

Pudra de cacao conține și antiinflamatori naturali, care contribuie la ameliorarea puseelor inflamatorii.

„Persoanele care suferă de un tegument deteriorat pot prepara un unguent dintr-o linguriță de pudră de cacao și una de miere. Această cremă se aplică pe față și se menține timp de 15 minute, apoi se clătește cu lapte degresat.” Sfatulmedicului.ro