De ce Dăncilă a răspuns mai bine decât Iohannis la întrebarea cu aria cercului, în viziunea lui Mircea Badea

De ce Dăncilă a răspuns mai bine decât Iohannis la întrebarea cu aria cercului, în viziunea lui Mircea Badea

Dezbaterea Vioricăi Dăncilă a fost marcată de o lecție de matematică în urma căreia am aflat care este aria cercului. Aceasta a ajuns și la președintele Klaus Iohannis, care a oferit un surâs în locul unui răspuns. De ce Dăncilă a răspuns mai bine decât Iohannis la întrebarea serii, în viziunea lui Mircea Badea?

Mircea Badea: De ce Dăncilă a răspuns mai bine decât Iohannis la întrebarea cu aria cercului?

Viorica Dăncilă, candidatul PSD la prezidențiale, a fost pusă în dificultate, marți, în cadrul dezbaterii cu jurnaliștii organizată de PSD, de o întrebare de matematică. Oficialul a fost întrebat care este aria cercului, având în vedere că, anterior, a dat meditații de matematică. Răspunsul dat de Dăncilă a fost ”raza la pătrat”, iar cel corect este ”pi (π) înmulțit cu raza la pătrat”.

De asemenea, și Klaus Iohannis a fost întrebat, în cadrul dezbaterii sale de la BCU, despre acest lucru, în contextul în care Dăncilă a răspuns greșit. Președintele a râs copios, fără să spună altceva.

Concluzia lui Mircea Badea

Realizatorul emisiunii ”În Gura Presei” a reacționat ironic după ce șeful statului a evitat să răspundă la o întrebare al cărei răspuns a fost greșit de adversa sa, Viorica Dăncilă.

„N-a răspuns la întrebare. L-a întrebat ăla hăhăind de raza cercului şi a spus că el nefiind profesor de fizică, n-are cum să ştie. Da’ nu mai bine spuneai PI R pătrat şi aia era? Asta cu sunt profesor de fizică nu e răspuns. E harneală. Cât e? Deci nu a răspuns. Iohannis nu a răspuns. Dăncilă a răspuns prost, dar a răspuns. A greşit, aia e, dar a răspuns. Iohannis nu a răspuns, am înţeles că e profesor de fizică, dar nu a răspuns.

Întrebarea ăluia a fost şi mai penibilă. L-a întrebat cum se calculează. Eu ştiu şi cum se calculează, că la matematică în viaţa asta sunt peste Dăncilă şi Iohannis la un loc. Şi m-am amuzat, mi se pare amuzant. Şi pe mine, care am fost la un nivel matematic peste ei doi la un loc, după două ore jumate de vorbit, fiind praf, s-ar putea să fi dat un răspuns greşit” – Mircea Badea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI