De ce bureții de vase au culori diferite, de fapt. Fiecare are o altă utilizare, sigur nu știai asta

de: Ana Chivu
20 10. 2022

Cel mai probabil toată lumea a observat că bureții de bucătărie au culori și mărimi diferite. Ei sunt mai mici sau mai mari în funcție de locul în care vrei să îi folosești. Cu siguranță cei mai mulți au crezut că este vorba doar de design și de strategia aleasă de producători pentru ca obiectele să fie vândute mai rapid, dar nu este așa. Care este explicația pentru care în supermarket-uri găsim bureți de vase în mai multe culori?

De ce bureții de vase sunt diferiți: fiecare are o utilizare specială

Cel mai probabil toată lumea a observat că bureții de vase se regăsesc în supermarket-uri la pachet de câte 4 sau 6, dar în mai multe culori sau mărimi. Ei sunt mai mici sau mai mari în funcție de locul în care vrei să îi folosești. Cu toate astea, puțini știu că aceștia se utilizează diferit.

Specialiștii au venit acum cu o explicația pentru obiectele colorate care nu lipsesc din bucătărie. Buretele este un accesoriu de curățenie care este folosit și în baie sau în sufragerie ori pe hol. Poți să freci cu ajutorul lui chiuveta, faianța, gresia, cada și nu numai. În comerț îi găsești într-o varietate de culori, forme și dimensiuni, dar trebuie să știi pe care îi alegi.

Culoarea nu e aleasă doar pentru a atrage clienții. Nuanța părții abrazive indică granularitatea stratului de acoperire, adică gradul de duritate. Această zonă este făcută din fibre grosiere și este lipită pe o singură parte.

Ce înseamnă fiecare culoare?

Roșu: bureții roșii au duritate medie și sunt ideali pentru a freca farfuriile cu mâncare uscată pe ele. Aceștia nu zgârie foarte mult obiectele pe care le cureți.

Verde: obiectele de curățat verzi au o duritate mai mare. Poți să îndepărtezi cu ajutorul lor pete care par imposibil de curățat. Nu trebuie să îi folosești deloc la curățarea tigăilor antiaderente sau pe sticlele colorate.

Galben: ei sunt cei mai delicați cu orice suprafață, așa că poți freca intens vasele cu ei, poți curăța sticla, vasele cu strat antiaderent și nu numai. Partea cea mai fină este des folosită pentru ultimul pas.

Mai exact, este vorba despre clătirea vaselor sau suprafețelor curățate. Freacă cu grijă fiecare obiect și folosește produse de curățat de calitate pentru ca farfuriile tale sau ustensilele de bucătărie să nu aibă de suferit mai târziu.

Alte culori:
– bureţii roz trebuie folosiţi cu precădere în baie;
– bureţii albaştri sunt pentru blatul de bucătărie.