De ce boală suferea Decebal Traian Remeș. Fostul ministru a murit la 70 de ani

Autor: Alexandra Chivu - 19:18, 14 feb. 2020
De ce boală suferea Decebal Traian Remeș. Fostul ministru a murit la 70 de ani

Fostul ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remeș, a murit, la 70 de ani, vineri seară, după ce fusese externat din spital cu o zi în urmă.

De ce boală suferea fostul ministru Decebal Traian Remeș

Fostul ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remeș, a murit, vineri seară, în casa sa din Baia Mare, după ce joi familia a cerut externarea.

„Domnul ministru a fost o perioadă îndelungată internat în spital, din cauza bolii pe care o avea. Joi, familia a cerut să îl ia acasă, pentru că starea era foarte gravă. Vineri seara, în jurul orei 18.00, am fost anunțată că a murit”, a declarat Sorina Pintea, directorul Spitalului Județean Baia Mare.

Condamnare penală

Decebal Traian Remeș a fost ministru al Agriculturii în anul 2007 și ministru al Finanțelor Publice în perioada 1999 – 2000. Oficialul a fost implicat într-un scandal de luare de mită, împreună cu fostul Ministru al Agriculturii Ioan Avram Mureșan, sub motiv că a primit un plic cu 15.000 de dolari de la un afacerist pentru facilitarea obținerii unui contract. TVR a difuzat, la data de 10 octombrie 2007, o înregistrare video a tranzacției.

De ce boală suferea Decebal Traian Remeș. Fostul ministru a murit la 70 de ani
Remeș a murit, vineri seară, în casa sa din Baia Mare

Jurnaliștii de la televiziune publică au informat că există două înregistrări video ale unor convorbiri telefonice pe care Mureșan le-a avut cu omul de afaceri și Remeș. În urma scandalului, Remeș și-a dat demisia de la minister, pe 11 octombrie 2007. În martie 2008, Direcția Națională Anticorupție a început urmărirea penală împotriva sa, iar în luna iunie a aceluiași an a fost trimis în judecată sub acuzația de ”trafic de influență”, în cazul favorizării unei firme pentru câștigarea unei licitații, în schimbul unor produse alimentare, a unei mașini de lux și a 15.000 de euro.

Pe 14 februarie 2012, Remeș a fost condamnat împreună Mureșan de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) la trei ani de închisoare cu executare fiecare. Decizia a fost contestată, dar confirmată pe 25 februarie 2012 de ÎCCJ. Remeș a fost eliberat condiționat pe 11 februarie 2014.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI